fbpx
gebreken bij kozijnen

De meest voorkomende gebreken bij kozijnen

Kozijnen zijn doorgaans gemaakt van hout. Weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het hout op den duur gaat rotten, zeker als het gaat om buitenkozijnen. Door een verflaag aan te brengen over het kozijn wordt het hout al wat beter beschermd. Door dit goed te onderhouden kun je jouw kozijnen voor lange tijd in nieuwstaat houden. Bij achterstallig onderhoud kan dit de kwaliteit van het kozijn zeker aantasten. Ga je een nieuwe woning kopen en wil je weten wat de staat van de kozijnen is? Dan kies je voor een bouwkundige keuring van Huiskeur. Zo heb je direct overzichtelijk in kaart wat de staat van de woning is en of er gebreken zijn. 

Verschillende materialen voor kozijnen kiezen

Hout is een van de meest gekozen materialen voor kozijnen maar tegenwoordig heb je veel meer keus. Kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen bijna niet van echt hout te onderscheiden. Daarom is dit een populaire keuze. Ook aluminium is een zeer onderhoudsarme keuze voor kozijnen evenals staal. Toch zijn stalen kozijn geen populaire keuze meer doordat deze erg slecht isoleren. Kijk dus goed voor welk materiaal je kiest om zo lang mogelijk te profiteren van jouw kozijnen. 

Alle gebreken overzichtelijk in kaart gebracht

Om goed in kaart te brengen wat de staat van de woning is kun je een bouwkundig rapport laten opstellen. Dit is aan te raden voordat je de woning gaat kopen. Hoewel de woning er aan de buitenkant prima uitziet, kan er van binnen het een en ander kapot zijn. Dit kan op langere termijn zorgen voor torenhoge kosten. Kies er daarom voor om een bouwkundige keuring uit te laten voeren voordat je een bod uitbrengt op de woning. Zo weet je direct waar je aan toe bent en heb je een goed overzicht van de mogelijke kosten.

Verborgen gebreken van kozijnen

Bij het controleren van een kozijn kun je verschillende gebreken tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een niet ventilerende glaslat, capillaire werking, scheurtjes in de loodstrook en noem zo maar op. Het is van belang om deze gebreken zo snel mogelijk aan te pakken en tot een oplossing te komen. Doe je dit niet? Dan kan het kozijn verder beschadigd raken door bijvoorbeeld houtrot of andere vochtproblemen. Om de staat van een kozijn goed in te schatten is het van belang om het materiaal goed te controleren. Mocht je gebreken tegenkomen, dan zijn deze vaak goed zelf of door een specialist te herstellen. Een heel kozijn vervangen is in veel gevallen niet nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven