fbpx

De voordelen van een waterpomp in de tuin

waterpomp

Een waterpomp kan van onschatbare waarde zijn in de tuin. Het is een manier om ervoor te zorgen dat uw planten en bloemen goed gehydrateerd en gezond zijn. Waterpompen halen het water uit natuurlijke bronnen, dus u bespaart een hoop kosten op uw waterrekening. Tevens zitten er in natuurwater gezonde voedingsstoffen voor uw groen.

Een ander voordeel is dat er minder kosten nodig zijn voor waterzuiveringsinstallaties. Er kan op deze manier veel schoon drinkwater bespaard worden en het is goed voor het milieu. U kunt er ook voor kiezen om het regenwater op te vangen in een regenton of (ondergrondse) put en dit later te gebruiken om bijvoorbeeld uw wc door te trekken, uw wasmachine te laten draaien, of om de auto te wassen. Let er wel op dat er niet teveel ijzer/roest in het grondwater zit. 

Om een geschikte waterpomp te vinden is het belangrijk na te gaan waarvoor het water gebruikt wordt. Daarnaast is de keuze tussen een waterpomp voor ‘op het droge’ of ‘in het water’ van belang. In verhouding behoren de pompen die het water vanaf het droge aanzuigen tot de goedkope waterpompen. Hier vallen de beregeningspomp en hydrofoorpomp onder. Bronpompen werken onderwater en zijn over het algemeen iets duurder. 

Zowel de ‘droge’ als de ‘natte’ waterpompen zijn geschikt voor grotere tuinen, omdat ze snel een grote hoeveelheid water kunnen leveren. De pompen creëren een hoge waterdruk, waarbij meerdere sproeiers tegelijkertijd water aangevoerd kunnen krijgen. De ‘droge’ pompen kunnen het water aanzuigen tot een diepte van 8 meter. Als het water dieper ligt, dan is een bronpomp nodig om het water aan te kunnen. 

Als u het juiste type pomp installeert, wordt het veel gemakkelijker om uw tuin efficiënt te bewateren. Beregeningspompen voor slootwater kunnen worden gebruikt om het bewateringsproces zo natuurlijk te maken. De mogelijkheid tot automatiseren bestaat door de pomp aan te sluiten op sproeiers of druppelsystemen. Met dit systeem hoeft u zich geen zorgen te maken over het elke dag handmatig bewateren van elke plant – in plaats daarvan wordt er voor u gezorgd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven