fbpx

Deur zonder kozijn

Wil je een deur zonder kozijn kopen (ook wel een taatsdeur of doorzichtig kozijn genoemd?) Vraag dan een offerte aan op onze website en ontvang tot wel 3 verschillende offertes van aanbieders bij jou uit de buurt. 

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

In onze zoektocht naar een eigen en moderne stijl in huis, merken we steeds vaker dat het traditionele deurkozijn niet altijd meer aan de eisen van een mooi interieur voldoet. Om deze reden kiezen veel mensen voor een deur zonder kozijn door een onzichtbaar kozijn te nemen of te gaan voor een taatsdeur. 

De trend tegenwoordig is een deur zonder kozijn (vaak een taatsdeur), een ware revolutie in de wereld van deuren en kozijnen. Deze minimalistische en moderne deuren bieden veel mogelijkheden om de perfecte deur zonder kozijn te vinden die aansluit bij onze persoonlijke smaak en behoeften. Deze deuren hebben dus geen kozijn. Hierdoor is er vanaf buiten enkel een deur te zien die in veel gevallen goed aansluit op de muur doordat de scharnieren direct in de muur zitten of doordat er een doorzichtig kozijn is geplaatst in de muur of doordat de as van de deur is gemonteerd in de grond en het plafond waardoor er helemaal niets te zien is. 

Offerte aanvragen 

Wil je weten wat een deur zonder kozijn jou gaat kosten? Vraag dan makkelijk een offerte aan en ontvang tot wel 3 offertes van verschillende vakmannen uit jou regio. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. 

Offerte aanvragen

Deur zonder kozijn

De populariteit van onzichtbare deuren is te danken aan hun minimalistische ontwerp en hun eigentijdse uitstraling. Deze deuren vormen een perfecte aanvulling op moderne woningen en bieden een assortiment aan mogelijkheden die passen bij verschillende smaken en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een subtiele deur die meer opgaat in de omgeving of juist een opvallende blikvanger wilt creëren, er is altijd een deur zonder kozijn die bij de stijl van je huis past. Doordat er geen kozijn in de deur zit kun je ervoor kiezen om de deur juist dezelfde kleur als de muur te maken om de deur minimaal te laten opvallen of juist om de deur een andere kleur dan de muur te geven en deze bijzondere deur extra te laten opvallen. 

Deur zonder kozijn

De techniek achter deur zonder kozijn

Veel mensen zien een deur zonder kozijn en vragen zich af hoe dit precies werkt. Traditionele binnendeuren hebben scharnieren aan de zijkanten, waardoor een kozijn nodig is voor de bevestiging. Bij een deur zonder kozijn heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een onzichtbaar kozijn dat in de muur wordt weggewerkt. Een andere mogelijkheid is de taatsdeur, waarbij de scharnieren aan de boven- en onderkant van de deur worden gemonteerd. Deze worden vervolgens bevestigd aan de vloer en het plafond, waardoor de muren helemaal geen scharnieren nodig hebben. De taatsdeur zie je vooral in industriële interieurs met grote metalen deuren.  

De voordelen van onzichtbare kozijnen

Als je een deur wilt zonder kozijn dan heb je dus de keuze uit of een onzichtbaar kozijn of een taatsdeur. Wat zijn de voordelen van onzichtbare kozijnen? Onzichtbare kozijnen zorgen niet alleen de stevigheid die je van een traditioneel kozijn zou krijgen, maar zorgen er ook voor dat de deur naadloos opgaat in de muur. Het gebruik van een onzichtbaar kozijn is belangrijk om toch voldoende stevigheid te bieden om de deur aan op te hangen. Hoewel onzichtbare deuren vaak iets duurder zijn dan traditionele deuren, kun je wel besparen op de arbeidskosten voor de installatie. Als je handig bent, kun je het monteren zelf uitvoeren!

Wat is een taatsdeur?

Ben je op zoek naar een unieke deur die een opvallend onderdeel in je interieur wordt? Dan is een taatsdeur wellicht iets voor jou. Maar wat is een taatsdeur precies?

Een taatsdeur, ook wel bekend als pivotdeur, is een speciaal soort deur dat om een verticale as draait. Dit komt doordat de deur met een scharnier is verankerd in zowel de boven- als onderzijde van de deur, waardoor deze in het plafond en de vloer wordt gemonteerd in plaats van in de muur zoals bij een (onzichtbaar) kozijn. Dit is anders dan bij een normale deur, die in de muren wordt gemonteerd.

Wat deze deur zo uniek maakt, is het feit dat de as niet langs de zijkant zit, zoals bij de meeste deuren, maar meer naar het midden van de deur zit. Dit zorgt voor een uniek pivot effect wanneer de deur wordt geopend. Ook kan een taatsdeur zowel naar binnen als naar buiten draaien.

Een ander kenmerk van een taatsdeur is dat deze geen kozijn heeft waar de deur in hangt. Dit zorgt voor een minimalistische look die zorgt voor meer rust in je interieur.

Waarom kiezen voor een taatsdeur?

Als je op zoek bent naar een volledig nieuw soort deur, is een taatsdeur een mooie keuze. Deze stalen deuren passen perfect in moderne interieurs en maken elke ruimte een mooie ruimte. In tegenstelling tot traditionele deuren, geven taatsdeuren een unieke uitstraling aan je woning omdat er hierbij ook helemaal geen kozijn te zien is en er ruimte ontstaat aan beide kanten als de deur wordt opgedaan. Deze deuren dienen niet alleen als functionele doorgangen, maar zijn ook ware kunstwerken die de aandacht trekken in huis.

Voordelen van een taatsdeur

  1. Unieke en opvallende uitstraling: Een taatsdeur voegt een uiterst uniek onderdeel toe aan je interieur. Het is een luxe deur die zeker de aandacht zal trekken. Het hebben van zo’n speciale deur in huis maakt het tot een echte blikvanger en geeft je interieur een exclusieve uitstraling.
  2. Meer natuurlijk licht: Een glazen taatsdeur laat meer natuurlijk licht binnen, vooral als de aangrenzende kamer veel ramen heeft. Dit zorgt voor een heldere en luchtige sfeer in de ruimte. Ook lijkt de vloer optisch verder door te lopen, waardoor de aangrenzende kamer visueel meer betrokken wordt bij het geheel. Dit geeft de illusie van extra ruimte en openheid.
  3. Onopvallende deur: Als je kiest voor een solide taatsdeur in dezelfde kleur als de muur, valt de deur nauwelijks op wanneer deze gesloten is. Wanneer de deur wordt geopend, lijkt het alsof de wand op magische wijze opengaat. Dit creëert een totaal ander effect dan een glazen taatsdeur en voegt een element van verrassing en verborgenheid toe aan je interieur.
  4. Energiebesparing: Een taatsdeur sluit altijd automatisch, waardoor er in de winter aanzienlijk bespaard kan worden op stookkosten. De deur sluit met vertraging, waardoor er geen risico is dat vingers bekneld raken. Dit zorgt niet alleen voor energie-efficiëntie, maar ook voor veiligheid.
  5. Strak en minimalistisch design: Omdat er geen kozijn nodig is bij de montage van een taatsdeur, heeft de deur een strak en minimalistisch uiterlijk. Er zijn geen zware kozijnen voor nodig, waardoor de focus volledig op de deur zelf ligt. Dit past goed bij moderne interieurstijlen en creëert een mooi en eigentijds interieur.
  6. Makkelijke installatie: Bij het monteren van een taatsdeur zijn er geen zware kozijnen nodig, wat het installatieproces vereenvoudigt. Dit maakt het mogelijk om de deur op verschillende locaties in huis te plaatsen zonder dat er moeilijke bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Dit bespaart tijd en moeite bij de installatie.

Naast voordelen is er ook een nadeel aan een taatsdeur en dat is dat er een kier ontstaat tussen de deur wanneer deze open is. Doordat de deur om zijn as moet draaien heeft de deur aan beide kanten ruimte nodig waardoor er aan 2 kanten een soort opening is. Hierdoor is de doorgang ook iets smaller. 

Taatsdeur op maat

Wil je een taatsdeur op maat hebben? Dit kan door een offerte bij ons aan te vragen. Nadat je een offerte hebt aangevraagd ontvang je tot wel 3 offertes van verschillende vakmannen uit je regio. Zo kun je makkelijk de beste prijs vinden voor je deuren zonder kozijn op maat. 

Offerte aanvragen

De vele voordelen van deur zonder kozijn

Door te kiezen voor een deur zonder kozijn zorg je voor een ruimtelijk effect dat naadloos aansluit op aangrenzende ruimtes. Eén van de belangrijkste voordelen is dat taatsdeuren vaak vanzelf dichtgaan nadat ze zijn geopend. Hierdoor bespaar je op de energiekosten. Ook zijn deze deuren ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat de deuren langzaam sluiten en er voldoende ruimte is tussen de deur en de muur om beknelling van kleine vingers te voorkomen.

Eenvoudige montage en kostenbesparing

De montage van een deur zonder kozijn is erg eenvoudig en makkelijker te doen dan een deur met een kozijn. Het inbouwen van de panelen in de vloer en het plafond voor de scharnieren kan wel lastig zijn, maar over het algemeen verloopt het proces soepel. Ook kun je zelf bepalen in welke draairichting de taatsdeuren moeten openen, wat zorgt voor flexibiliteit in het ontwerp van je huis.

Qua kosten kunnen onzichtbare deuren iets duurder zijn dan traditionele deuren vanwege het materiaal en het maatwerk vereisten. Echter, de investering is wel de moeite waard vanwege de functionele voordelen die deze deuren bieden en door de uiterlijke voordelen. Door deuren zonder kozijn te nemen zal je huis direct een stuk moderner eruit zien. Ook kun je door het gebruik van onzichtbare kozijnen kosten besparen op de arbeidskosten voor de installatie.

Het tijdperk van deur zonder kozijn

Hoewel deur zonder kozijn momenteel voornamelijk worden gebruikt als binnendeuren, hebben ze een nieuwe benadering van deurontwerp die in de toekomst ook voor buitendeuren mogelijk ook kan worden toegepast. Het innovatieve gebruik van onzichtbare kozijnen en taatsdeuren opent nieuwe mogelijkheden voor het creëren van unieke en moderne interieuren.

Of je nu op zoek bent naar een subtiele en naadloze deur voor je huis of juist een opvallende blikvanger wilt hebben in je huis, een deur zonder kozijn biedt veel mogelijkheden. Laat je inspireren door het minimalistische design en de moderne uitstraling van deze revolutionaire deuren en geef je woning een unieke en eigentijdse uitstraling.

Taatsdeur
Scroll naar boven