fbpx

Het geschikte gordijn voor jouw kozijn

Zodra jouw kozijnen geplaatst zijn is het tijd voor de volgende stappen: je moet gaan nadenken over de gordijnen. Nu lijkt dit een simpele en leuke keuze, maar dit is in werkelijkheid een stuk lastiger dan je denkt. Er zijn namelijk onwijs veel gordijnen in verschillende vormen en maten. Het belangrijkste is dan ook dat je eerst weet wat alle opties zijn, voordat je een keuze gaat maken. Om ervoor te zorgen dat je je bewust bent van al het aanbod aan gordijnen, zal dit artikel enkele dingen bespreken waar je misschien in eerste instantie niet aan had gedacht.

 

Duo rolgordijnen

Als eerste zijn duo rolgordijnen een goede optie. Deze rolgordijnen zorgen er voor dat je zowel weinig als veel licht door kan laten. Het bestaat uit twee verschillende stofbanen die over elkaar heen kunnen glijden. De ene stofbaan is gemaakt van een transparante stof en de andere van een dikkere, gekleurde stof. Doordat je dit rolgordijn beweegt met een kettingbediening, kan je op het ene moment meer licht doorlaten dan op een ander moment, terwijl de privacy alsnog gewaarborgd wordt.

 

Klassiek, modern, plissé en duette

Ten tweede heb je de standaard gordijnen ook in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er klassieke gordijnen, maar ook modernere gordijnen. Deze gordijnen kan je dus aanpassen op de stijl van je huis. Ook plissé en duette gordijnen voegen een unieke uitstraling toe aan jouw huis. De term gordijn is daarom ook erg veelomvattend en beschrijft niet alleen dat ene doek dat hangt aan de rails.

 

De ruimte waar je het in ophangt

Als laatste is het ook belangrijk om te bedenken dat de uitstraling van het gordijn erg kan verschillen aan de hand van de plek waar het hangt. Denk bijvoorbeeld aan dakraam rolgordijnen. Deze rolgordijnen zien er natuurlijk een stuk anders uit dan vergelijkbare gordijnen die in de woonkamer hangen. Het is daarom belangrijk om je goed in te beelden waar je de gordijnen op gaat hangen en eventueel verschillende stalen mee naar huis te nemen. Op deze manier kan je kijken of de kleuren en de textuur passen bij de kozijnen en de rest van de kamer.

 

Het geschikte gordijn voor jouw kozijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven