fbpx

Hoe kun je jouw tegels matchen met je kozijnen?

living room, interior design, furniture

Wil je dat jouw woning volledig in balans is? Vind je het belangrijk dat je kozijnen en tegels goed met elkaar matchen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren van zowel de tegels als de kozijnen, maar houd ook rekening met eventuele patronen. Ben jij benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je kozijnen en tegels goed bij elkaar passen? Wij geven je een aantal handige tips!

Kies voor kleurtonen die overeenkomen

Heb je donkere kozijnen? Dan kun je het best ook voor een vloer met een donkere kleur kiezen. Heb je juist lichte kozijnen? Dan is het aan te raden om ook voor een lichte vloer te kiezen, ongeacht of je voor een tegelvloer gaat of voor gietvloeren door Bossa Store. Door voor vergelijkbare kleurtonen te kiezen, kun je bijna niet de mist ingaan. Krijg je graag hulp bij het kiezen van de juiste kleuren? Dan kun je een interieurspecialist raadplegen, maar vaak kun je ook prima zelf een keuze maken op basis van een kleurenschema.

Kies voor vergelijkbare materialen

Door materialen te kiezen met dezelfde uitstraling, weet je zeker dat je kozijnen en vloeren goed bij elkaar passen. Kies jij bijvoorbeeld voor de populaire marmerlook tegels? Dan kun je ervoor kiezen om ook je kozijnen een marmerlook te geven. Marmer heeft een zeer chique uitstraling, maar is ook een behoorlijk duur materiaal. Gelukkig zijn er ook tegels en kozijnen met een marmerlook. Door voor zowel kozijnen als een vloer met deze look te kiezen, krijgt de ruimte een uniforme en luxe uitstraling.

Laat je adviseren door een specialist

Vind je het lastig om kozijnen en een vloer te kiezen die goed bij elkaar passen? In dat geval kun je er ook nog voor kiezen om je door een specialist te laten adviseren. Zo kan een interieurarchitect je bijvoorbeeld uitstekend van dienst zijn. Houd er echter wel rekening mee dat daar ook een prijskaartje aan hangt. In veel gevallen voldoet een bezoek aan de vloerenspecialist ook al. Men kan je hier precies vertellen welke vloer goed bij welke woonstijl past. Zo kan de specialist je ook vast en zeker advies geven over welke vloer het meest geschikt is voor jouw kozijnen.

Conclusie

Wil je dat jouw vloer goed bij je kozijnen past? Kies dan voor overeenkomende kleurtonen of materialen. Het kan zeker helpen om gebruik te maken van een kleurschema. Kom je er niet uit? Dan is het verstandig om advies aan te vragen bij een specialist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven