fbpx

Kiezen van houten vloeren voor je huis

Houten vloeren zijn een tijdloze klassieker die een warme en natuurlijke uitstraling aan je interieur geven. Het kiezen van de juiste houten vloer is echter geen gemakkelijke taak. Er zijn zoveel opties beschikbaar, van verschillende houtsoorten tot afwerkingen en patronen. In dit blogartikel geef ik je een aantal tips bij het kiezen van de perfecte houten vloer voor jouw huis.

1. Overweeg de houtsoort

 

Er zijn talloze houtsoorten om uit te kiezen, met elk hun eigen kenmerken en prijsklasse. Eikenhout is verreweg de meest populaire keuze vanwege de duurzaamheid, de mooie kleur en de natuurlijke uitstraling. Andere populaire opties zijn teak, esdoorn, grenen en jatoba. Kies de houtsoort die het beste past bij jouw stijl van wonen.

2. Kies de juiste afwerking

 

Houten vloeren worden vaak afgewerkt met een lak, olie of was. Een lak is duurzaam, maar kan er soms plastic uitzien. Olie verrijkt de kleur van het hout en voelt natuurlijk aan. Wanneer je kiest voor was, ontvang je een authentieke uitstraling met een lage glans. Denk dus goed na over de afwerking die het beste past bij jouw smaak en wensen.

3. Kies de juiste kleur van de houten vloer

 

De kleur van jouw houten vloer zal gedeeltelijk bepaald worden door de houtsoort die je kiest, maar je kunt ook kiezen voor een geoliede afwerking om de kleur te beïnvloeden. Houd er rekening mee dat lichtere houtsoorten de neiging hebben om een ​​ruimte groter te laten aanvoelen en gemakkelijker te combineren zijn met verschillende soorten meubels.

4. Overweeg de installatieopties

 

Er zijn twee installatietypes voor houten vloeren – zwevend of vastgezet aan de ondervloer. Zwevende houten vloeren kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en kunnen gemakkelijk worden verplaatst als je van plan bent om te verhuizen. Echter, als de ondervloer niet goed genoeg is, kan een zwevende vloer gaan kraken. Vastgezette houten vloeren zijn over het algemeen duurzamer en bestand tegen kraken, maar kunnen duurder zijn om te installeren.

5. Verzorg je houten vloer goed

 

Om er zeker van te zijn dat je houten vloer er perfect uitziet, is het essentieel om deze goed te verzorgen en onderhouden. Dit betekent dat je geen water of reinigingsmiddelen mogen gebruiken die schadelijk of irriterend voor je vloer zijn. We raden aan om een ​​goede kwaliteit houtreiniger te gebruiken en regelmatig te stofzuigen om vuil en stof op te ruimen.

 

Conclusie

 

Een houten vloer is een geweldige investering in je huis, omdat het een warme sfeer creëert en gemakkelijk te combineren is met verschillende soorten meubels. Door rekening te houden met de houtsoort, afwerking, kleur en installatiemethode kun je de perfecte houten vloer kiezen die past bij jouw stijl en behoeften. Vergeet niet om goed voor je vloer te zorgen om ervoor te zorgen dat deze er jarenlang als nieuw uitziet!


Kijk voor meer tips over het kiezen van je houten vloer op Martijn de Wit vloeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven