Vraag offerte aan

0 %
Positieve reviews
0 K
Offerte aanvragen gedaan
0 +
Soorten kozijnen

Kozijnen vervangen

Het is eens in de zoveel jaar verstandig om uw kozijnen te laten vervangen. Door nieuwe kozijnen ziet je huis er ten eerste weer beter en verzorgder uit. Ook kan het vervangen van je kozijnen nog anderen redenen hebben.

Voordelen kozijnen vervangen

1:Enkel glas

Als je een wat ouder huis hebt kan het zijn dat er nog enkel glas in je ramen zit. Enkel glas isoleert slechter waardoor je meer moet stoken om je huis warm te krijgen. Dit is natuurlijk niet echt ideaal voor je portemonnee, helemaal niet met de energieprijzen van tegenwoordig. Als je je kozijnen vervangt, kun je kiezen voor dubbel glas. Dubbel glas heeft een veel  hogere isolatie waarde waardoor je aanzienlijk minder hoeft te stoken voor dezelfde warmte in je huis. Ook bestaat er tegenwoordig ook al driedubbel glas, dit wordt ook wel tripel glas genoemd.  Tripel glas heeft een nog een hogere isolatie waarde en is helemaal  bij de tijd. Wel is dit duurder, maar je verdiend dit makkelijk terug met de stookkosten die je bespaart.  

rot kozijn

2: Slecht onderhoud

Ook kan het natuurlijk voorkomen dat je kozijnen rot zijn. Rotte kozijnen komen meestal  door slecht onderhoud. Om de zoveel  tijd laat de verf los wat de beschermlaag van het hout is. Als je de kozijnen dan niet om de zoveel tijd een nieuwe beschermlaag geeft kan er vocht in je kozijnen gaan zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je kozijnen gaan rotten dat je kozijnen worden opgevreten. Zeker een zaak om je kozijnen snel te vervangen dus! 

3: Ouderdom kozijnen

Ook kan het zijn dat de kozijnen simpelweg oud zijn en aan vervanging toe zijn. Als een kozijn jarenlang op een huis zit is de kans groot dat het kozijn alsnog gaat rotten ook al onderhoud je het kozijn goed. Als je kozijn al rot van binnen is heeft het geen zin om het kozijn nog te verven ter bescherming. Je kunt dan beter je kozijn zo snel mogelijk vervangen. 

isolatie huis

4: Betere isolatie

Een groot deel van je woning bestaat uit kozijnen. Vroeger waren de isolatie-eisen lager dan ze nu zijn. Hierdoor zijn je huidige kozijnen waarschijnlijk dunner en minder goed geïsoleerd dan nieuwe kozijnen. Door je kozijnen te vervangen isoleer je je huis beter. Als je een goed geïsoleerd huis hebt raak je minder warmte kwijt en hoef je minder te stoken. 

Kozijnen op maat

Op Outletkozijnen.nl kunt u een offerte aanvragen en uw wensen doorgeven. U ontvangt dan binnen 24 uur meerdere kozijn vervang bedrijven. Deze kozijnen worden meestal op maat gemaakt. Hierdoor hoeft het gat niet te worden aangepast waar het kozijn inkomt en kunnen de kozijnen geheel naar eigen wens gemaakt worden. Als je kozijn gaat vervangen kun je ook zelf bepalen hoe je nieuwe kozijn eruit gaat zien. Misschien heb je nu wel een groot raamkozijn op de begane grond maar wil je hiervan deuren maken. Dit is allemaal mogelijk. Vaak komen bedrijven dan eerst de situatie bekijken voordat ze de kozijnen gaan produceren. Zo weet het bedrijf zeker dat de plannen realistisch zijn en/of de juiste maat is gekozen. Zo gaat de kozijnen vervangen het makkelijkst.  

Soorten kozijnen

Er zijn natuurlijk voor soorten en maten kozijnen beschikbaar. Ook zijn er verschillende materialen beschikbaar waar een kozijn van gemaakt kan worden. De 3 materialen waar je meestal uit kunt kiezen zijn: houten kozijnen, aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. 

kozijnen vervangen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig enorm populair.  Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatie waarden en zijn onderhoudsarm. Het meeste werk zit hem in dat de kozijnen af en toe nog schoongemaakt moeten worden. Ook vergaan de kozijnen niet en hebben de kozijnen een lange levensduur. De meeste mensen die hun kozijnen willen vervangen kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststofkozijnen zijn een echte aanwinst voor uw woning en een goede investering in uw huis.  

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden ook steeds populairder.  Aluminium is een sterk en licht materiaal en ook makkelijk in onderhoud. 

kozijn kunststof
houten kozijn

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn zeer populair bij de wat oudere huizen. Het hout dat wordt gebruikt is meestal hardhout en van topkwaliteit. Door de hoge kwaliteit hout gaat dit tientallen jaren mee als het goed onderhouden wordt. Onze aanbieders kunnen vrijwel alles maken van hout. 

Neem contact op met Outletkozijnen.nl