fbpx

Kunststof binnendeur

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Binnendeur van kunststof kopen? 

Ben je op zoek naar een kunststof binnendeur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zien dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor kunststof deuren omdat kunststof vele voordelen heeft. Het grootste voordeel voor binnen is dat de deuren erg licht zijn en dat ze hoge isolatiewaardes hebben waardoor de warmte goed binnen één kamer kan blijven. Kunststof binnendeuren worden veel gekozen door de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze deuren. Op deze pagina zullen wij je wat meer informatie geven over kunststof binnendeuren. Zo weet je precies wat je kan verwachten en waar je het beste kunststof binnendeuren kunt halen. 

Kunststof binnendeuren offertes 

De meeste mensen die iets duurs kopen vergelijken graag prijzen voordat ze iets aanschaffen. Bij Outletkozijnen kun je een offerte van je kunststof binnendeuren aanvragen en ontvang je tot wel drie verschillende offertes van verschillende kunststof kozijn aanbieders uit Nederland. Zo kun je makkelijk de beste prijs vinden en de beste leverancier. Wij maken het vinden van een kunststof binnendeur makkelijk.

Waarom binnendeuren nemen?

Een binnendeur is een belangrijk onderdeel in elk huis of gebouw. Een binnendeur dient als een scheiding tussen verschillende ruimtes, waardoor er meer privacy is in deze verschillende ruimtes. Een binnendeur zorgt niet alleen voor een fysieke scheiding, maar ook voor isolatie, waardoor geluiden vanuit andere kamers worden verminderd en zodat warmte of kou in 1 ruimte blijft. Ook voegt een binnendeur stijl en esthetiek toe aan een huis, waardoor een gezellige sfeer binnenshuis ontstaat. Of het nu gaat om een slaapkamer, een woonkamer of een kantoor, een binnendeur is een praktische keuze die zorgt voor het creëren van een functionele en mooie leefomgeving.

 

Als je een binnendeur wilt nemen heb je de keuze uit een aantal materialen. Deze keuzes zijn staal, hout of kunststof. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof door de vele voordelen die dit materiaal met zich meebrengt. Het materiaal kunststof heeft veel voordelen. Kunststof is ten eerste onderhoudsarm, heeft een lange levensduur van 50 tot 70 jaar, is brandveilig en heeft ook nog eens hoge isolatiewaardes wat vooral belangrijk is binnenshuis. 

Ook is kunststof een stevig materiaal waardoor de deuren moeilijk kapot te krijgen zijn. Vaak gaan binnendeuren langer mee doordat ze relatief weinig te verduren krijgen omdat de deuren binnen het huis staan. Buitendeuren zoals de schuurdeur, achterdeur of voordeur krijgen meer te verduren omdat ze bestand moeten zijn tegen elke weersomstandigheid en te maken krijgen met elke weersomstandigheid. 

Kunststof binnendeur kopen

Voordelen van binnendeuren 

Wil je een binnendeur nemen van kunststof? Dit is zeker een verstandige keuze. Kunststof kent vele voordelen. Niet alleen voor buitenshuis is kunststof erg geschikt, maar ook voor binnenshuis is kunststof geschikt. Voordelen van kunststof binnendeuren zijn:

 • Inbraakpreventie: Kunststof is moeilijk te forceren waardoor het inbreken de inbrekers lastig wordt gemaakt. Ook voldoen vrijwel alle binnendeuren aan het SKG-keurmerk. Dit keurmerk staat voor stichting kwaliteit gevelbouw. Dit keurmerk keurt al het hang en sluitwerk van een kozijn. Sloten en scharnieren met dit keurmerk zijn moeilijk te kraken. Vaak is het al genoeg om een goed keurmerk op je deur te hebben omdat inbrekers deze keurmerken herkennen.
 • Licht materiaal: Kunststof is gemaakt van PVC. PVC is een zeer licht materiaal waardoor de deur makkelijk open en dicht kan. 
 • Duurzaam: Kunststof PVC is naast licht ook nog eens duurzaam. Het gaat 50 tot 70 jaar lang mee waardoor kunststof in de woning wordt gezien als een investering. 
 • Isolatie: Ook heeft kunststof een hoge isolatiewaarde. Doordat kunststof erg dun en bewerkelijk is kunnen er systemen in de kozijnen gemaakt worden wat zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Naast dat het kunststof goed isoleert worden er standaard in deze kozijnen HR++ glas gezet. Dit glas staat ook wel bekend als dubbel glas. 
 • Stevig: Ook is kunststof een stevig materiaal. Soms krijgen binnendeuren heel wat te verduren en dan is het fijn dat de deur van een stevig materiaal is gemaakt. 

Heeft kunststof ook nadelen

Kunststof heeft weinig nadelen ten opzichte van anderen materialen zoals hout en ijzer. Het grootste nadeel kan zijn dat het materiaal zo licht is. De deuren kunnen hierdoor makkelijker openwaaien en sluiten soms niet goed als je de deuren een klein duwtje wilt geven om te sluiten. 

Waar let je op bij binnendeur

Als je een kunststof binnendeur wilt aanschaffen zijn een aantal dingen belangrijk om te over na te denken. Dit zijn de volgende zaken:

 • De afmetingen: Hoe groot moet de deur worden?
 • De hoeveelheid glas: Hoeveel ramen wil je in deur? Hoe groot moeten de ramen zijn? Moet er glas in? (Veel mensen kiezen bij binnendeuren in de gang bijvoorbeeld wel voor glas, maar in de slaapkamer helemaal geen glas.)
 • Soort glas: HR++ glas, HR+++ glas en nog extra opties zoals glas en lood in de deur. 
 • Kleur: Kleur van de deur
 • Klink: Hoe groot moet de klink zijn, welke kleur moet de klink zijn? 
 • Sluiting: Moet de deur op slot kunnen, moet dit een SKG keurmerk hebben? 

Je moet dus bij het aanschaffen van een kunststof binnendeur nog op veel dingen letten. Je hoeft bij de offerteaanvraag niet alles te weten. Naar aanleiding van je aanvraag zal een vakman contact met je opnemen en je wensen uitgebreid doornemen. Deze vakman zal eerst de deur komen inmeten en je door het hele proces heen begeleiden en je deskundig advies geven. De bovenstaande zaken zijn zaken die de vakman verder zal toelichten in het verkoopproces. 

Binnendeur op maat maken 

Alle binnendeuren die worden aangevraagd worden op maat gemaakt door een vakman. Bij het maken van de binnendeur zal er rekening gehouden worden met al jou wensen. De deuren worden allemaal op maat gemaakt zodat ze perfect passen in je woning. Als je dit niet doet kan het zijn dat het gaat tochten in je huis. Door tocht kan het in de hele woning koud worden doordat er bijvoorbeeld kou binnenkomt via de gang. Door ruimtes goed van elkaar af te sluiten kun je veel energie besparen. Vaak hebben kwalitatieve binnendeuren extra opties zoals een magneetsluiting om de deur helemaal tocht vrij te maken.  

Prijzen binnendeur

De prijs van een binnendeur is een stuk minder dan een buitendeur omdat aan een binnendeur minder sterke scharnieren en sloten hoeft. De prijzen van een binnendeur zijn sterk afhankelijk van je wensen. De prijzen die benoemd worden op de offerte zijn inclusief de installatie en het verwijderen van de oude binnendeur. Wat kost een kunststof binnendeur? Een kunststof binnendeur kost gemiddeld tussen de 70 en 125,- per deur. Dit is afhankelijk van of je bijvoorbeeld een binnendeur wilt met glas of niet. 

 

Kunststof binnendeur met kozijn

 

Een kunststof binnendeur met kozijn is een fantastische mooie voor elke ruimte. Deze soort deuren bieden maximale comfort en isolatie in de woning. Het kan zijn dat je je binnendeur gaat vervangen en dat je het kozijn ook direct mee wilt nemen. Dit is in veel gevallen verstandig om te doen omdat het dan meer 1 geheel wordt wat er mooier uit ziet. Ook zal het nieuwe kozijn bij de binnendeur voldoen aan de hoogste isolatienormen waardoor je optimaal kunt profiteren van je nieuwe kunststof binnendeur met kozijn. 

Veelgesteld vragen over kunststof binnendeuren

In welke kleuren kan ik een kunststof binnendeur krijgen?

Een binnendeur van kunststof is vrijwel in elke kleur te krijgen. Populaire kleuren zijn zwart, grijs en wit. Ook zijn de kleuren rood en groen populair voor een voordeur. 

Kan ik de gratis verschillende aanbieders vergelijken op Outletkozijnen?

Ja, dit kan en dit is ook nog eens helemaal gratis en vrijblijvend. 

Wat voor glas zit er standaard in een nieuwe binnendeur?

Standaard zit er in een kunststof binnendeur HR++ glas. Dit glas heeft een hoge isolerende waarde en is het meest gekozen glas voor een voordeur. Bij onze aanbieders is het ook mogelijk om HR+++ glas te nemen. Dit zien wij wel minder vaak omdat mijn geen prioriteit zien om de gang in de woning te isoleren en nemen ze genoegen met HR++ glas. 

Scroll naar boven