fbpx

Kunststof draaikiepraam

Kunststof draaikiepraam kopen? Vraag dan een offerte aan op onze website en ontvang tot wel 3 offertes van verschillende aanbieders uit je regio. 

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Zoek je naar manieren om je huis een mooie toevoeging te geven? Of heb je een nieuwbouwproject en ga je een nieuw huis bouwen? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment moet gaan nadenken over de soort ramen die je in je huis wilt hebben. Een mogelijkheid die je kunt overwegen, is een kunststof draaikieppraam. Maar wat is een kunststof draaikieppraam precies? En waarom zou je er een willen? In deze ultieme gids zullen we al deze vragen en meer beantwoorden. 

Wil je een kunststof draaikiepraam en ben je benieuwd naar de prijs? Vraag dan een offerte aan op onze website en ontvang tot wel 3 offertes van verschillende aanbieders. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. 

Offerte aanvragen

Wat is een Kunststof Draaikieppraam?

Als je je kozijnen gaat vervangen dan moet je de keuze maken uit veel soorten ramen en deuren. In de wereld van de ramen en deuren is er veel variatie. Een van de soorten ramen die je kunt tegenkomen, is het draaikieppraam. Het draaikieppraam, zoals de naam al doet vermoeden, is een raam dat zowel kan draaien als kiepen. Het draaimechanisme laat het raam horizontaal openen, net als bijvoorbeeld een deur, terwijl het kiepmechanisme het raam van bovenaf opent voor ventilatie, terwijl het onderste deel gesloten blijft voor veiligheid en beveiliging. Veel mensen kiezen voor deze combinatie omdat zowel kiepen als draaien veel voordelen heeft.

Een draaikieppraam kan van verschillende materialen zijn gemaakt, maar in dit artikel zullen we ons concentreren op kunststof draaikieppramen. Kunststof is een populair materiaal voor ramen vanwege zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en kosteneffectiviteit. Kunststof was vroeger niet zo populair, maar tegenwoordig zijn kunststof kozijnen populairder dan ooit.

draairaam

De toenemende populariteit van PVC draaikiepramen 

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan draaikiepramen van gemaakt van kunststof. Deze soort ramen zijn niet veel duurder dan gewone draairamen van bijvoorbeeld hout en bieden het voordeel van goede ventilatie. Met een draaikiepraam kan een ruimte gelucht worden zonder dat regen naar binnen komt en er is minder kans op schade door harde wind wanneer dit raam op de kiepstand staat. Kunststof draaikiepramen hebben dus veel voordelen, maar hoeveel kosten deze precies? Als je de prijs wilt weten van deze soort ramen kun je via Outletkozijnen een offerte aanvragen. Als je een offerte aanvraagt ontvang je van ons tot wel 3 verschillende offertes van aanbieders uit jouw regio.

Waarom een Kunststof Draaikieppraam Kopen?

Er zijn veel redenen waarom je zou overwegen om een kunststof draaikieppraam te kopen. Hier zijn er een paar:

 1. Energie-efficiëntie: Kunststof is een uitstekende isolator, wat betekent dat het helpt om de temperatuur in je huis te reguleren. Dit kan op zijn beurt je energierekening verlagen.
 2. Onderhoudsgemak: In tegenstelling tot houten kozijnen, hoeven kunststof ramen niet opnieuw geverfd of gelakt te worden. Dit maakt ze een onderhoudsarme keuze omdat ze alleen om de zoveel tijd schoongemaakt te hoeven worden. Dit schoonmaken kan makkelijk met een sopje en een doek. 
 3. Veiligheid: Het kiepmechanisme van draaikieppramen laat toe dat het raam gedeeltelijk geopend kan worden voor ventilatie, terwijl het nog steeds veilig is tegen mensen die vanaf buiten binnen proberen te komen. Met een kiepmechanisme is het niet mogelijk om het raam (zonder geweld) open te maken. Als je het raam wilt draaien dien je het raam eerst volledig dicht te doen en met de hendel op de draai stand te zetten. 
 4. Geluidsreductie: Dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen van kunststof, kunnen kunststof ramen ook helpen om geluid van buitenaf flink te verminderen.

Voordelen van een Kiepraam

Een draaikiepraam is op te delen in twee manieren hoe je het raam kan openen: draaien en kiepen. Wat zijn de voordelen van kiepen? Het kiepraammechanisme, dat vaak wordt gebruikt samen met draaikieppramen, heeft veel voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom je voor een kiepraam zou kunnen kiezen:

 1. Ventilatie: Een van de grootste voordelen van een kiepraam is de mogelijkheid tot ventilatie. In de kiepstand kan lucht makkelijk door de bovenkant van het raam komen, wat zorgt voor een aangename luchtcirculatie zonder dat je het hele raam hoeft te openen.
 2. Veiligheid: Als het raam in de kiepstand staat, blijft het onderste deel van het raam gesloten. Dit zorgt voor een meer veiligheid en voorkomt dat ongewenste gasten makkelijk toegang kunnen krijgen tot je huis. Zo kun je de meeste kiepramen die in de kiepstand staan niet vanaf buiten openen. 
 3. Weerbestendig: Omdat het raam van bovenaf opent, kun je het raam in de kiepstand laten staan, zelfs als het buiten regent. De regen zal niet naar binnen komen, maar de lucht zal nog steeds naar binnen komen om je kamer te ventileren.
 4. Makkelijk in gebruik: Kiepramen zijn over het algemeen erg makkelijk te bedienen. Met een draai aan de handgreep kun je schakelen tussen volledig gesloten, kiep- en draaistand. Je kunt schakelen wanneer het raam volledig gesloten is. 
 5. Geluidsreductie: Wanneer in de kiepstand, biedt het kiepraam een betere barrière tegen geluiden van buiten. Een kiepraam is hierdoor een geweldige optie als je in een lawaaierige omgeving woont. Bedenk wel dat het geluid aanzienlijk minder wordt gedempt dan wanneer het ramen normaal openstaat, maar dat het geluid nooit volledig gedempt zal zijn. 

In combinatie met de voordelen van kunststof als materiaal, maken deze voordelen van het kiepraam het tot een uitstekende keuze voor je huis.

Voordelen van een Draairaam

Bij een kunststof draaikiepraam is de tweede functie het draaisysteem van het raam. Wat zijn de voordelen van een raam dat kan draaien? Het draaimechanisme, een andere functie van het draaikieppraam, brengt ook voordelen met zich mee. Hier zijn redenen waarom een draairaam een uitstekende optie zou kunnen zijn:

 1. Maximale Ventilatie: In tegenstelling tot kiepramen, die alleen aan de bovenkant openen, kunnen draairamen volledig openen. Dit zorgt voor maximale ventilatie en kan helpen om de lucht in je huis fris en schoon te houden. 
 2. Makkelijk schoon te maken: Een van de grootste voordelen van draairamen is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Omdat ze volledig open kunnen, kun je zowel de binnen- als de buitenkant van het raam bereiken zonder dat je naar buiten hoeft te gaan of speciaal gereedschap hiervoor nodig hebt. Je kunt vanaf binnen zowel de binnenkant als de buitenkant schoonmaken. 
 3. Toegang: In geval van nood kunnen draairamen als uitgang of ingang worden gebruikt. Dit kan nuttig zijn in hogere verdiepingen waar andere uitgangen mogelijk niet beschikbaar zijn. Ook kan een raam dat helemaal open kan handig zijn met bijvoorbeeld een verhuizing. 
 4. Breder zicht: Wanneer draai ramen helemaal open zijn, bieden draairamen een onbelemmerd zicht naar buiten omdat je je hoofd helemaal naar buiten kan houden. Dit kan het gevoel van ruimte in je huis vergroten en zorgen voor een sterkere verbinding met de buitenomgeving. 
 5. Flexibiliteit: Draairamen bieden de mogelijkheid om de opening naar wens aan te passen. Je kunt het raam een beetje openen voor een klein beetje ventilatie, of het raam helemaal openen om de ruimte helemaal te luchten.

In combinatie met de voordelen van een kiepraam en de duurzaamheid van kunststof, vormen deze voordelen van een draairaam een goed argument voor de keuze van een kunststof draaikieppraam voor je huis.

Kunststof Draaikieppraam Prijzen

Een andere belangrijke factor voor veel mensen is de prijs. De prijzen voor kunststof draaikieppramen kunnen sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de grootte van het raam, het merk van de kozijnen, de aanwezigheid van extra functies en de montagekosten. Over het algemeen zijn kunststof ramen echter kosteneffectiever dan hun houten tegenhangers. Hoewel de kosten van een kunststof draaikieppraam misschien hoger kunnen zijn dan die van een standaard vast raam, kunnen de langdurige voordelen op het gebied van energiebesparing, gemak en onderhoudsgemak de hogere kosten compenseren.

Als je overweegt om een kunststof draaikiepraam aan te schaffen, dan is het nuttig om te weten welke kosten je kunt verwachten. De prijs van een kunststof draaikiepraam ligt ongeveer tussen de € 550 en € 1700. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van de afmeting van het raam, het materiaal van het draaikiepraam en het merk van het de scharnieren en sluitingen.

Zeker, hier is een aangepaste tabel met andere afmetingen en alleen de totale prijs voor kunststof draaikiepraam:

Afmetingen

Totaal*

1000×1500

1,50

€ 550

1500×2000

3,00

€ 750

2000×2500

5,00

€ 950

3000×2000

6,00

€ 1.200

3500×2500

8,75

€ 1.700

*inclusief montage en HR++ glas

Let op: deze prijzen zijn gemiddeld en kunnen in de praktijk variëren. Wil je een zekere prijs hebben? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan op onze website en ontvang tot wel 3 offertes op maat van verschillende aanbieders. 

Offerte aanvragen

Waar let je op bij de offerte?

Na het ontvangen van een offerte voor een kunststof draaikiepraam is het belangrijk dat je de volgende zaken bekijkt:

 • Is de prijs inclusief plaatsen en monteren van het draaikiepraam?
 • Is de prijs van het plaatsen en monteren van het draaikiepraam dan inclusief btw?
 • Is de prijs van het draaikiepraam inclusief beslag?
 • Wordt enkel glas, dubbel glas of triple glas inbegrepen bij de prijs voor het draaikiepraam (standaard is het HR++ glas).

Factoren die de prijs beïnvloeden

De totaalprijs van een kunststof draaikiepraam is afhankelijk van een aantal factoren. Hier zijn zaken die van invloed kunnen zijn op de prijs van een kunststof draaikiepraam:

 • Kleur: Kies voor een standaard RAL-kleur om geld te besparen.
 • Het type glas: Dubbele beglazing (HR++) of triple beglazing (HR+++).
 • Hoogte van plaatsen: Op een hogere verdieping is er soms een hoogwerker of steiger nodig. Dit brengt extra kosten met zicht mee. 
 • Extra’s: Zoals bijvoorbeeld een ventilatierooster, insectenhor of rolluik.
 • Aantal ramen: Een enkel draaikiepraam is relatief duurder per stuk dan wanneer je er bijvoorbeeld 4 nodig hebt.
 • Beslag: Het soort hang-en-sluitwerk. Je kunt gaan voor goedkope of je kunt gaan voor hang en sluitwerk van de beste merken. 
 • Afmetingen: Kies voor een standaard afmeting en geen maatwerk.

Tot slot, vergeet niet dat er soms bijkomende kosten kunnen zijn, zoals:

 • Het laten stucen van de muren en plafonds
 • Een nieuwe vloer, als er sprake is van een uitbouw, erker of schade aan de huidige vloer.
 • Dagkanten van hout, aluminium of soms zelfs van een steenachtig materiaal.

Het Installeren van een Kunststof Draaikieppraam

Het installeren van een kunststof draaikieppraam is een taak die je alleen zelf kunt doen als je handig bent en over het juiste gereedschappen en materialen beschikt. Het proces omvat over het algemeen het meten van de raamopening, het klaarmaken van de opening, het plaatsen van het kozijn en het vastzetten van het kozijn en tenslotte het afwerken van de installatie met afdichtmiddel en trim.

Hoewel het mogelijk is om een kunststof draaikieppraam zelf te plaatsen, raden we aan om een professional in te huren als je geen ervaring hebt met dit soort werk. Een onjuiste installatie kan leiden tot problemen zoals luchtlekken, waterlekkage en een verminderde energie-efficiëntie. Daarnaast krijg je in de meeste gevallen geen garantie op kozijnen die je zelf hebt geplaatst omdat er moeilijker is te achterhalen wie zijn fout het is. 

Onderhoud van Kunststof Draaikieppraam

Hoewel kunststof draaikieppramen weinig onderhoud nodig hebben, zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om de levensduur te maximaal verlengen en ervoor te zorgen dat de kunststof draaikiepramen goed blijven werken. Dit is het regelmatig schoonmaken van de ramen en het kozijn, het controleren en vervangen van de afdichtingen als dit nodig is en het smeren met olie van de bewegende delen van het raam.

Kunststof Draaikieppraam vs Houten Raam

Als je de keuze maakt tussen een kunststof draaikieppraam en een houten raam, zijn er een paar factoren om te overwegen. Hoewel houten ramen een traditionele en klassieke esthetiek bieden, vereisen ze meer onderhoud dan kunststof ramen. Ze moeten om de zoveel tijd worden geverfd of gebeitst om ze te beschermen tegen regen.

Kunststof draaikieppramen zijn duurzaam, onderhoudsarm en hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Ze kunnen ook worden geleverd met een houtnerffolie (houtlook), waardoor je het beste van beide kozijnen krijgt – de schoonheid van hout en het onderhoudsgemak van kunststof.

Keurmerken en certificaten:

Het is dus belangrijk om goede keurmerken te hebben voor je raam om de veiligheid van je huis optimaal te houden. Als je de beste sluitingen wilt, kun je het beste kozijnen nemen met keurmerken. Keurmerken die je kunt kiezen zijn:

Hieronder vind je een overzicht van keurmerken en certificeringen die relevant zijn voor kunststof draaikiepramen, zonder een specifieke volgorde:

 • VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie):

  • VKG is een overkoepelend keurmerk dat de koper zekerheid biedt over de aankoop van kunststof kozijnen bij een deskundige en betrouwbare leverancier. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit en vakmanschap van de producten en de dienstverlening.
 • KOMO:

  • KOMO is een certificering die aangeeft dat de kozijnen voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit. Het KOMO-label garandeert dat de kozijnen van hoogwaardige kwaliteit zijn en voldoen aan de gestelde normen en eisen.
 • Beoordelingsrichtlijn (BRL):

  • BRL is een specifieke richtlijn voor de montage van kunststof gevelelementen, waaronder kozijnen. Het geeft aan dat de montage volgens bepaalde kwaliteitsnormen en voorschriften wordt uitgevoerd, waardoor de duurzaamheid en functionaliteit van de gevelelementen worden gewaarborgd.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW):

  • Het Politiekeurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op een geslaagde inbraak. Het keurmerk stelt eisen aan de inbraakwerendheid van de kozijnen, waaronder het hang- en sluitwerk. Kozijnen met het PKVW-keurmerk bieden extra veiligheid en bescherming.
 • SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw):

  • SKG is een keurmerk voor hang- en sluitwerk. Het keurmerk geeft aan dat het gebruikte hang- en sluitwerk voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van inbraakwerendheid. SKG-gecertificeerd hang- en sluitwerk draagt bij aan een veiligere woonomgeving.
 • CE (Conformité Européene):

  • CE is een Europees productinformatielabel dat aangeeft dat het product voldoet aan verschillende eigenschappen en prestatienormen die in Europese regelgeving zijn vastgelegd. Het label garandeert dat het product veilig, betrouwbaar en geschikt is voor de beoogde toepassing.
 • BouwGarant:

  • BouwGarant is een keurmerk dat staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid van bouwbedrijven. Het keurmerk geeft aan dat het bouwbedrijf voldoet aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid. Bij het kiezen van een bouwbedrijf voor de plaatsing van kunststof draaikiepramen, biedt BouwGarant extra zekerheid.

Kenmerken en kwaliteiten 

Bij het kopen van een kunststof draaikiepraam zijn er verschillende kenmerken en kwaliteiten waarmee je rekening moet houden. Een van de belangrijkste aspecten is het sluitmechanisme van het raam. Als het raam slechte sluitingen heeft kan het raam weer makkelijk opengedaan worden door bijvoorbeeld mensen van buitenaf. Dit kan uiteraard vervellende gevolgen hebben.  Hieronder vind je een overzicht van de belangrijke punten:

 • Betrouwbaarheid en kwaliteit:

  • Kies voor een sluitmechanisme met het SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het mechanisme voldoet aan de eisen voor inbraakveiligheid.
  • Een draaikiepraam met een verborgen sluitmechanisme verkleint de kans op inbraak.
 • Veiligheidsopties:

  • Overweeg om een raamgreep met een sleutel te laten monteren. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe en stelt je in staat om het raam af te sluiten en helemaal te kunnen vergrendelen.

Door te kiezen voor een draaikiepraam met een goed sluitmechanisme en eventuele extra veiligheidsopties zoals een sleutelbediende raamgreep, kun je een veilige en betrouwbare oplossing voor je woning creëren. Het is belangrijk om te investeren in de juiste sluitmechanismen om de veiligheid van je huis te waarborgen. Je wilt uiteraard niet dat ongewenste gasten kunnen binnenkomen via je raam omdat je hebt bespaard op sluitwerk.

Conclusie

Dus is een kunststof draaikiepraam iets voor jou? Het kiezen van de juiste ramen voor je huis is een belangrijke beslissing. Kunststof draaikieppramen bieden vele voordelen, waaronder goede isolatie, onderhoudsgemak, veiligheid en geluidsreductie. Hoewel de aanschafkosten hoger kunnen zijn dan die van andere soorten ramen, kan de functionaliteit, duurzaamheid en het onderhoudsgemak van kunststof ramen op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen leiden als het gaat om de energiekosten en ook leiden voor een stuk meer comfort.

Ook bieden draaikieppramen extra veelzijdigheid in vergelijking met standaard ramen. Ze kunnen volledig worden geopend voor maximale ventilatie en toegang, of ze kunnen aan de bovenkant worden gekiept voor veilige ventilatie zonder dat er mensen naar binnen kunnen komen. Deze functionaliteit, gecombineerd met de voordelen van kunststof als materiaal, maakt kunststof draaikieppramen een mooie keuze voor elke huiseigenaar.

Dus, of je nu een bestaand huis renoveert of een nieuw huis bouwt, overweeg dan zeker het plaatsen van kunststof draaikieppramen. Ze kunnen de esthetiek, functionaliteit en energie-efficiëntie van je huis flink verbeteren. Maar onthoud, zoals bij elke grote woningverbetering, is het belangrijk om je onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je de knoop doorhakt.

Ik hoop dat deze gids je een duidelijker beeld heeft gegeven van wat kunststof draaikieppramen zijn en waarom ze een uitstekende keuze kunnen zijn voor je volgende project. Succes met je verbouwing!

Kunststof draaikiepraam
Scroll naar boven