Kunststof kozijnen kleuren vinden? Tot 3 gratis offertes

Kunststof kozijnen kleuren

Ben je op zoek naar kunststof kozijnen kleuren, maar ben je er nog niet helemaal uit? Vraag een gratis offerte aan en krijg vrijblijvend advies van meerdere vakmannen uit jou regio. 

0 %
Positieve reviews
0 K
Offerte aanvragen gedaan
0 +
Soorten kozijnen

Kleuren kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig te krijgen in veel verschillende kleuren, waardoor je de perfecte keuze kunt maken die goed past bij de uitstraling van je huis. In het verleden kozen de meeste mensen voor de standaard witte kleur, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. De kleur van kunststof kozijnen speelt namelijk een belangrijke rol bij het creëren van de gewenste uitstraling en stijl van een huis. Zo ziet een huis met groene kozijnen er direct heel anders uit dan een huis met normale witte kozijnen. 

Populaire kunststof kozijnen kleuren zijn:

Als je op zoek bent naar kleuren voor de nieuwe kunststof kozijnen kan dit een hele zoektocht zijn. Wij hebben de populairste kleuren voor jou op een rijtje gezet:
 • RAL 9010: Gebroken wit

Gebroken wit

 • RAL 9016: Verkeerswit

Verkeerswit

 • RAL 9001: Crème wit

Creme wit

 • RAL 9005: Zwart

Zwart

 • RAL 7001: Grijs

Grijs

 • RAL 7039: Quartz grijs

Quartz grijs

 • RAL 7012: Bazaltgrijs

Bazalt grijs

 • RAL 3005: Wijnrood

Wijnrood

 • RAL 6009: Dennengroen

Dennengroen

 • RAL 7016: Antracietgrijs

Antracietgrijs

 • RAL 5011: Straalblauw

Straalblauw

 • RAL 8022: Zwartbruin

Zwartbruin

Weet je nog steeds niet welke kleur je wilt? Dat is geen probleem. Als je bij ons een offerte aanvraagt nemen meerdere vakmannen contact met je op en komen langs om in te meten. Bij deze afspraak kan deze vakman ook je een kleuradvies geven. 

Hoe wordt de kleur aangebracht?

De kleur van kunststof kozijnen wordt meestal aangebracht door middel van een folie, die verkrijgbaar is in vrijwel elke kleur. Standaard is een kozijn wit en de folie wordt over het kozijn heen geplakt. Deze folie is uv-bestendig waardoor de kleur niet zal verkleuren door de zon. 

Wat is RAL?

Een veelgebruikte manier om kleuren aan te duiden is met behulp van het RAL. Wat is RAL? RAL is een coderingssysteem dat wordt gebruikt om kleuren te identificeren. Hiermee kun je makkelijk de gewenste kleur aangeven bij het bestellen van kunststof kozijnen. 

Populaire kleuren voor kunststof kozijnen op dit moment zijn zwart en antraciet grijs. Zwarte kunststof kozijnen hebben bijvoorbeeld de kleurcode RAL 9005, terwijl antraciet grijze kozijnen meestal de kleurcode RAL 7016 hebben. Naast zwart en grijs blijft wit nog steeds een veelgebruikte kleur voor kunststof kozijnen. De kleurcodes RAL 9001 (crème wit) en RAL 9010 (rein wit) worden vaak gebruikt voor witte kunststof kozijnen.

Waar let je op?

Bij het kiezen van een kleur voor je kunststof kozijnen zijn er een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken dat er tijdloze kleuren zijn en trendkleuren. Trendkleuren kunnen op dit moment populair zijn, kunnen ze na verloop van tijd uit de mode raken. Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur van 50 tot 70 jaar, dus het is verstandig om voor een kleur te kiezen waar je ook op de lange termijn tevreden mee zult zijn. Zo kun je bijvoorbeeld rode kozijnen op dit moment erg mooi vinden omdat het uniek is, maar bedenk ook of je rode kozijnen na 20 jaar nog steeds mooi zult vinden. 

Een ander ding om op te letten bij het kiezen van de kleur is hoe snel vuil zichtbaar is. Hoewel zwart een mooie kleur kan zijn, is het belangrijk om te beseffen dat vuil hierop sneller zichtbaar is dan op witte kozijnen. Als je kiest voor zwarte kunststof kozijnen, moet je er rekening mee houden dat je ze vaker zult moeten schoonmaken om ze er mooi uit te laten zien. Als je kiest voor zwarte kozijnen dan hebben deze dus meer onderhoud nodig.

Gelukkig blijft de kleur van kunststof kozijnen gedurende de hele levensduur goed zichtbaar. De kleur wordt aangebracht door middel van een uv-bestendige folie. Dit betekent dat de kleur niet vervaagt door zonlicht. Je kunt dus gerust zijn dat de gekozen kleur er jarenlang mooi uit zal blijven zien.

Offerte aanvragen

Als je op zoek bent naar nieuwe kleuren voor je kunststof kozijnen, ben je bij ons aan het juiste adres. Via ons kun je een offerte aanvragen en ontvang je tot wel 3 offertes van kunststof kozijn leveranciers uit jouw regio. Op deze manier kun je makkelijk de beste prijs vinden die past bij je wensen. Het aanvragen van een offerte is helemaal gratis en vrijblijvend.

Kortom, de kleur van kunststof kozijnen is een belangrijk aspect bij het krijgen van de gewenste uitstraling van je huis. Met een veel aan kleuropties, waaronder populaire kleuren zoals zwart, antraciet grijs en wit, kun je de perfecte keuze maken. Let bij het kiezen van een kleur op tijdloze kleuren versus trendkleuren en bedenk ook hoe snel vuil zichtbaar is op de gekozen kleur. Onthoud dat kunststof kozijnen lang meegaan en dat de kleur gedurende de levensduur goed zichtbaar blijft. Bij ons kun je eenvoudig offertes aanvragen om de beste kleur en prijs voor je nieuwe kunststof kozijnen te vinden.

Kunststof kozijnen kleuren

Scroll naar boven