fbpx

Kunststof kozijnen

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan kun je overwegen om te kiezen voor kunststof kozijnen. Bij Outletkozijnen kun je een offerte aanvragen en ontvang je tot wel 3 offertes van verschillende aanbieders uit je regio. Zo kun je makkelijk de beste aanbieder vinden die de beste prijs voor jou aanbiedt. Als je beste prijs hebt gevonden kun je de kunststof kozijnen makkelijk via de aanbieder bestellen.

Kunststof kozijnen kopen

Wil je nieuwe kozijnen? Dan overweeg ik dat veel mensen kunststof kozijnen nemen omdat het materiaal veel voordelen kent. Kunststof kozijnen zijn een goede investering in jouw woning. Kunststof kozijnen gaan bijna 40 jaar mee, hebben weinig onderhoud nodig en hebben een hoge isolatiewaarde. Vaak zitten op oudere woningen nog houten kozijnen. 

Houten kozijnen hebben vaak meer onderhoud nodig, vergaan sneller en hebben ook een lagere isolatiewaarde. Veel warmte verdwijnt ook via jouw kozijnen als deze kozijnen slecht geïsoleerd zijn. Bij Outletkozijnen.nl vind je kunststof kozijnen op maat. Als je een offerte op onze website aanvraagt van kunststof kozijnen, krijg je een offerte toegestuurd van verschillende kozijn aanbieders. Je kunt vervolgens zelf bepalen wat voor jou het voordeligste is. Let je op de prijs, op specifieke producteisen of kijk je eerst naar de reviews? Deze offertes zijn ook nog eens geheel vrijblijvend.

Voordelen kozijnen vervangen 

  • Onderhoudsvriendelijk: Kunststof kozijnen vereisen weinig onderhoud. Ze hoeven niet te worden geschilderd en zijn makkelijk schoon te maken met gewoon een sopje.
  • Duurzaam: Kunststof kozijnen zijn duurzaam. Ze zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zullen niet rotten, barsten of vervormen zoals houten kozijnen dat kunnen doen.
  • Energie-efficiënt: Kunststof kozijnen hebben uitstekende isolatiewaardes, wat kan helpen om de energiekosten te verlagen en zo geld te besparen.
  • Veiligheid: Kunststof is een stevig materiaal waardoor het moeilijk is om dit materiaal open te breken. Daarnaast brand kunststof ook slecht waardoor je woning brandveiliger wordt.
  • Geluidsisolatie: Kunststof kozijnen kunnen helpen om geluid van buitenaf te verminderen, wat vooral nuttig kan zijn in drukke stedelijke gebieden. Dit heeft deels te maken met de isolatiewaardes van het kunststof, maar ook dat er standaard in een nieuw kozijn HR++ glas zit.
  • Kosten: Hoewel de eenmalige aanschafkosten van kunststof kozijnen hoger kunnen zijn dan die van houten kozijnen, kunnen de lagere onderhoudskosten en de langere levensduur van kunststof kozijnen op de lange termijn voordeliger zijn. Zo moet je als je houten kozijnen hebt om de zoveel tijd de schilder laten langskomen om de kozijnen opnieuw te schilderen en bij kunststof kozijnen hoeft dit niet.
  • Esthetiek: Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan de stijl van bijna elk huis.
  • Milieuvriendelijk: Kunststof kozijnen zijn recyclebaar, wat bijdraagt aan hun milieuvriendelijkheid.
  • Weerbestendig: Ze zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden, van extreme hitte tot vrieskou.
  • Lange levensduur: Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur, vaak met garanties van tientallen jaren.

Kozijnen bestellen

Bij ons kun je eenvoudig kunststof kozijnen bestellen. Je geeft de maten van de kozijnen door en je speciale wensen, en naar aanleiding van je wensen krijg je een offerte toegestuurd. Ook kun je ervoor kiezen om de kozijnen te laten monteren of deze kunststof kozijnen zelf te monteren. Zelf monteren is uiteraard een stuk goedkoper. Wel moet je natuurlijk enig verstand hebben van het monteren van een kozijn. Je wilt natuurlijk niet dat er na montage van de kunststoffen kozijnen een lekkage ontstaat.

kunststof kozijnen kopen

Kunststof kozijn offerte

Bij het aanvragen van de offerte moet je heel duidelijk de maten van de kozijnen doorgeven. Dit is zeer belangrijk om te weten. Er zijn kozijnen met een standaard maat, deze kozijnen kun je al snel in huis hebben. Ook kan het zijn dat de kozijnen nog op maat gemaakt moeten worden door een kozijnen bedrijf. Als de kozijnen op maat gemaakt moeten worden, zal dit hoogstwaarschijnlijk duurder zijn dan een standaard maat. We zien dat er vaak bij de wat oudere huizen geen standaard maten zijn gebruikt en in de wat nieuwere huizen wel standaard maten zijn gebruikt.

De maten van het kozijn worden altijd nagemeten door een vakman. Als je een offerte aanvraagt dan neemt een vakman contact met je op om een inmeetafspraak te maken. Doordat de vakman vooraf naar de situatie kijkt kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en zal de offerte zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Een offerte aanvragen van kunststof kozijnen is heel makkelijk via Outletkozijnen.nl. Je geeft je wensen door via het formulier en je ontvangt 3 offertes van aanbieders die leveren in jouw regio. Onze klanten besparen tot wel 30%!

kunststof kozijnen bestellen

Maten opmeten

Het kan zijn dat je toch zelf het kozijn wilt opmeten om alvast een indicatie te krijgen van de prijs van de kozijnen. Als het om maten van een kozijn gaat dan moet je 3 maten opmeten. 

Breedte van het kozijn (Horizontaal)

De breedte bepalen van een kunststof kozijn die je vanaf de buitenkant van de muur. Als je de breedte van het kozijn wilt bepalen meet je de breedte van muur tot muur. De lengte die hier uitkomt, trek je 1 centimeter af. Deze centimeter is de speling die nodig is om het nieuwe kozijn te monteren. 

Hoogte van het kozijn (Verticaal)

De hoogte van het kunststof kozijn bepalen meet je ook verticaal van muur tot muur. Hier trek je in de meeste gevallen 2 centimeter van af. 

De aanslag van het kozijn (Diepte)

Als je de aanslag wilt opmeten bij het inmeten van het kunststof kozijn moet er van muur tot muur gemeten worden. Het dok zal op de vensterbank vallen. Jij moet rekening houden met uitstekende stenen. Als je een kozijn met aanslagen gebruikt, moet je een verstelbaar kozijn bestellen.

Soorten kunststof kozijnen

Wil je kunststof kozijnen kopen? Dan moet je uiteraard wel weten wat voor soort kozijn je nodig hebt. 

Een kozijn is natuurlijk niet alleen maar een raam. Er bestaan veel soorten, maten en kleuren kunststof kozijnen. Zo heb je kunststof deurkozijnen, kunststof raamkozijnen, kunststof schuifpuien en dakramen. Geef duidelijk aan wat de functie van het kozijn moet zijn. Is het een enkel een raam die niet open hoeft? Of wil je dat het kozijn wel open kan? Of is het kozijn een balkondeur of een voordeur? Moet het kozijn open kunnen door middel van scharnieren of door middel van een schuifmechanisme? Wij weten natuurlijk niet wat je situatie is en wij moeten hierdoor dit allemaal zo specifiek mogelijk weten. 

Als je een offerte aanvraagt komt er wel een vakman langs om in te meten. Met deze vakman kun je ook je specifieke wensen bespreken en je keuze duidelijker maken.

Om het duidelijker te maken splitsen wij de kunststof kozijnen op in vijf groepen:

Kozijnen op maat bestellen

Outletkozijnen werkt samen met tientallen kunststof kozijn leveranciers. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen. Probeer bij de aanvraag zo goed mogelijk te beschrijven wat je belangrijk vindt bij een kunststof kozijn. Denk hierbij aan de maten, kleur en raamdikte. Je kunt altijd nog advies krijgen van de bedrijven die contact met je opnemen.

Kunststof kozijnen zijn beschikbaar in verschillende kleurencombinaties. De populairste kleuren zijn wit en zwart, maar er zijn ook veel andere kleuren mogelijk. Tegenwoordig worden veel zwarte kunststof kozijnen verkocht in nieuwbouwhuizen. De wat oudere huizen uit de jaren 50 vragen vaak witte kozijnen aan. De kleur is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Onze aanbieders kunnen vrijwel elke kleur voor je regelen. 

Een aanbieder maakt ramen en schuifdeuren voor je op maat. Zo is er voor iedereen een kunststof kozijn op maat te ontwerpen. Deze aanbieders houden volledig rekening met je wensen en zorgen voor het beste resultaat. Om het beste resultaat te garanderen komen ze om die reden ook altijd bij je langs om de maten en wensen door te nemen. 

Het kunststof kozijn is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Kunststof kozijnen worden gemaakt in gespecialiseerde fabrieken en regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke partijen.

Welke kozijnen heeft Outletkozijnen?

Bij Outletkozijnen.nl bieden wij een ruim assortiment kunststof kozijnprofielen die je op maat kunt bestellen. Wij hebben een groot assortiment kunststof deurkozijnen, kunststof kozijnen, kunststof schuifdeuren en meer. Wij bieden je de keuze uit vlakke profielen en verdiepte profielen.

Afhankelijk van het profiel dat je kiest, kun je kiezen uit verschillende folies. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houtnerffolie om een kunststof kozijn een houtlook te geven. Deze folie kan worden gezien als een wrapfolie.

Wij van Outletkozijnen hebben zelf geen kunststof kozijnen op voorraad. Als je een offerte aanvraagt met specifieke wensen dan zullen alleen vakmannen contact met je opnemen die jou wensen kunnen leveren. Daarom is er via ons offerte systeem van alles mogelijk.

Verkleuring

De materiaalsamenstelling van kunststof kozijnen is tegenwoordig niet meer te vergelijken met 30 jaar geleden. De gebruikte grondstoffen zijn totaal anders en verkleuren niet meer door zonlicht. De kleur zit in de folie die deel uitmaakt van het kunststof kozijn en niet altijd van PVC. De folie wordt op het profiel gelijmd en de kleur van de folie loopt met het profiel mee. Alle folies die op kozijnen worden aangebracht zijn KOMO-gecertificeerd.

Snel een prijsindicatie

Bij ons kun je snel en eenvoudig een prijsindicatie krijgen voor kunststof kozijnen. We begrijpen dat het belangrijk is om een idee te hebben van de kosten voordat je een definitieve beslissing neemt. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijke online tool ontwikkeld waarmee je in slechts enkele stappen een prijsindicatie kunt krijgen.

Het enige wat je hoeft te doen, is enkele basisgegevens invullen, zoals het aantal ramen en deuren dat je wilt vervangen, de gewenste afmetingen en eventuele specifieke kenmerken die je nodig hebt, zoals dubbel glas of extra beveiligingsopties. Vervolgens zal onze tool deze gegevens verwerken en je een snelle en nauwkeurige prijsindicatie geven. Let wel op: Het uitbrengen van de prijs is mensenwerk. Onze tool brengt je in contact met de juiste vakman. 

Met deze prijsindicatie kun je beter beslissen over het vervangen van je kozijnen. Je kunt de kosten vergelijken met je budget en andere factoren in overweging nemen voordat je een daadwerkelijk de kozijnen gaat bestellen. 

We streven ernaar om transparantie en gemak te bieden in het proces van het verkrijgen van een prijsindicatie voor kunststof kozijnen. Onze online tool is 24/7 beschikbaar, zodat je op elk gewenst moment een offerte kunt aanvragen. 

Wil je weten wat een kunststof kozijn ongeveer kost? Bekijk dan de pagina kunststof kozijn kosten

Duurzaamheid

Nieuwbouw moet vanaf 1 januari 2021 bijna energieneutraal zijn, stelt energiecoöperatie BENG. Dit heeft geleid tot een toenemende vraag naar duurzame, isolerende en energiezuinige producten. Kies je voor een kunststof frame, dan kies je voor energiezuinig wonen, wat op termijn een enorme impact kan hebben op je portemonnee. U kunt besparen op de energiekosten door uw woning te voorzien van een kunststof kozijn op maat met HR++ dubbel glas of HR+++ driedubbel glas. Het kan zelfs tot 30% besparen op de jaarlijkse energierekening. Een duurzame optie dus!

Kozijnen van kunststof

Scroll naar boven