Kunststof kozijnen kosten

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

0 %
Positieve reviews
0 K
Offerte aanvragen gedaan
0 +
Soorten kozijnen

Wat kosten kunststof kozijnen?

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe en ben je benieuwd wat nieuwe kunststof kozijnen kosten? Op deze pagina zullen wij je alles vertellen over wat de kosten zijn van nieuwe kunststof kozijnen. Hierdoor weet je wat je ongeveer kan verwachten van wat de kosten zijn van nieuwe kozijnen. Wil je direct de kunststof kozijnen kosten berekenen? Vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan via onze website en ontvang 3 offertes van verschillende aanbieders uit jouw regio.

In dit artikel gaan wij het voornamelijk hebben over kunststof kozijnen omdat kunststof kozijnen verre weg het populairst zijn. En naar onze ervaring de prijs kwaliteit van kunststof kozijnen het beste is. Deze prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde. Wij raden aan om altijd een offerte aan te vragen om zeker te worden van de prijs. Klanten van ons besparen tot wel 30% door een offerte aan te vragen via ons. 

Kunststof kozijnen kosten per M²

De kosten van het materiaal kozijn dat je kiest kan best wel verschillen in prijs. De kosten van kozijnen zijn als volgt ingedeeld:

Materiaal

 

Gemiddelde kosten*

Aluminium 

 

€ 600 – 800

Hout

 

€ 750 – 900

Kunststof

 

€ 700 – 800

*De gemiddelde kosten zijn inclusief montage en HR++ glas (dubbele beglazing) 

kunststof kozijnen kosten
kunststof kozijnen kosten

Kosten kunststof raamkozijn inclusief montage en HR++ glas

De kosten van een raamkozijn zijn afhankelijk van veel verschillende soorten opties en mogelijkheden. Deze prijzen zijn op basis van de gemiddelde kosten per vierkante meter per kozijn. Wil je zeker zijn hoeveel uw kozijnen daadwerkelijk gaan kosten? Vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan en ontvang binnen 24 uur 3 verschillende offertes van vakmannen uit uw regio. 

Benaming

Hoogte x Breedte

 

Gemiddelde kosten*

Klein raam

30×30

 

€ 63

Gemiddeld raam

60×60

 

€ 252

Middel groot raam

120×90

 

€ 756

Groot raam

180×120

 

€ 1512

Kosten kunststof deurkozijn en schuifpui

Bij een deur en schuipui zijn de kosten moeilijk in te schatten omdat dit sterk afhankelijk is van uw wensen. Bij een deur komen natuurlijk opties kijken zoals hoeveel sloten u wilt, hoeveel glas u wilt en of u bijvoorbeeld een kattenluik in de deur wilt. Als u zeker wilt zijn van hoeveel een kunststof deur u gaat kosten of kunststof schuifpui vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan. Kosten inclusief montage en HR++ glas.

Benaming

Hoogte x Breedte

 

Gemiddelde kosten*

Kunststof deur

200×70

 

€ 980

Kunststof schuifpui

200×100

 

€ 1400

kunststof kozijnen op maat
kunststof kozijn

Wat zijn factoren die de prijs van kozijnen beïnvloeden?

Kosten van kunststof kozijnen berekenen er lastig omdat het per huis verschilt wat de wensen zijn. Daarom raden wij altijd aan om een offerte bij ons aan te vragen en in contact te komen met vakmannen uit uw regio die u van alles kunnen vertellen over de kosten van de kunststof kozijnen en welke opties er allemaal zijn. 

Factoren die de prijs beïnvloeden zijn: 

  • Grootte 
  • Complexiteit
  • Uitstraling
  • Kleur
  • Extra opties

Prijs extra opties kunststof kozijnen

Er zijn veel extra opties beschikbaar voor kunststof kozijnen. Wij zullen de belangrijkste voor u benoemen:

Vastraam of open raam

Een vanzelfsprekende optie voor een raamkozijn is of het raamkozijn open moet kunnen. Als een raamkozijn open moet kunnen is het raamkozijn direct een stuk geavanceerder dan wanneer het een vast raamkozijn is. Als u het raam open wilt kunnen doen heeft u nog de mogelijkheid uit een klapraam of een kiepraam.

Ventilatie roosters

Ook kunt u ervoor kiezen om ventilatieroosters in uw kozijnen te plaatsen. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er frisse lucht in de woning komt zonder dat het raam open hoeft. Dit is fijn als u van huis bent en het raam niet wilt open hebben. Een ventilatierooster in het kozijn kost meestal meer.

HR+++ glas of HR++ glas

Standaard zit er in de kozijnen HR++ glas, dit is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. Ook kunt u ervoor kiezen om HR+++ glas te nemen. Dit glas heeft een nog hogere isolatiewaarde dan dubbel glas. Veel mensen kiezen ervoor om in sommige plekken in hun woning HR+++ glas te doen, maar niet overal. Bijvoorbeeld HR+++ glas in de woonkamer omdat de ruimte is waar u veel zit en waar de warmte moet blijven hangen. Het is natuurlijk minder erg als het koud is in uw gang dan in uw woonkamer. 

Andere factoren die invloed op de prijs hebben:

Verder hebben nog veel andere factoren invloed op de prijs van de kunststof kozijnen zoals: Soort hang-en-sluitwerk, profieldikte, isolatiewaardes, kattenluik of horren. 

Outletkozijnen.nl

Grootte kunststof kozijn

De grootte van een kunststof kozijn heeft uiteraard invloed op de prijs. Hoe groter een kozijn is hoe meer materiaal er benodigd is om dit kozijn te produceren. Bij ons kunt u zelf de kozijnen opmeten en op basis daarvan een offerte aanvragen. Een vakman controleert wel altijd nog even de maten om zeker te weten dat de maten goed zijn voordat de kunststof kozijnen worden geproduceerd. 

De benodigde maten bij een kunststof kozijn zijn:

  • Breedte (horizontaal opmeten opening)
  • Hoogte (verticaal opmeten opening) 
  • Aanslag (diepte opmeten)

Bij de breedte meet u het gat waar het kozijn in moet horizontaal op en trekt u 1 centimeter van af. Dit is de speling die het kozijn nodig heeft om in het gat te kunnen. De hoogte meet u het gat verticaal op en hier trekt u ongeveer 2 centimeter van af. De aanslag van het kozijn is de diepte. Hierbij meet je van muur tot muur op. Als u er niet uit komt met de maten kunt u dit vermelden bij het aanvragen van de offerte. Vervolgens zal een vakman dan contact met u opnemen en op die manier zullen dan de kosten voor uw kunststof kozijn worden bepaald.

Complexiteit: Hoe complexer hoe meer het kunststof kozijn kost

Wat een kunststof kozijn kost hangt ook erg af van de complexiteit van een kozijn. Zo kun je ervoor kiezen om een raam te nemen en de omlijsting van kunststof. Dit is een standaard raamkozijn en dit zal het minste kosten. Als u ervoor kiest om allemaal kleine ruiten in het te kozijn zetten is het kozijn moeilijker te produceren waardoor de kosten ook hoger zullen uitpakken.

Uitstraling van het kozijn

Met uitstraling wordt vaak bedoelt op twee verschillende opties: Een standaard kunststof kozijn of een kunststof kozijn met een houten uiterlijk. Tegenwoordig kunt u ervoor kiezen om te gaan voor een kunststof kozijn met een houten uiterlijk. Zo heeft u wel de voordelen van het kunststof, maar het uiterlijk van een houten kozijn. Dit uiterlijk wordt gemaakt door houtnerf folie op het kozijn te doen. Deze folie heeft de inhammen van een houten kozijn waardoor het net hout lijkt. Veel mensen kiezen niet voor een kunststof kozijn omdat ze het uiterlijk niet mooi vinden. Door deze folie is dit probleem opgelost en gaan mensen toch voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen met houtnerf folie kosten dus wel meer. 

Kleur heeft invloed op prijs kunststof kozijnen

De kleur heeft ook invloed op de prijs van het kozijn. De standaard kleur van een kozijn is meestal wit (RAL 9016) Dit is ook de goedkoopste optie omdat er niets meer aan bewerkt hoeft te worden. Andere kleuren op een kozijn worden aangebracht door een Uv-bestendige folie. De minder standaard kleuren zoals groen zal duurder uitpakken dan een standaard kleur zoals wit. 

Soorten kunststof kozijnen

Er zijn veel verschillende soorten kunststof beschikbaar bij onze leveranciers. De opties zijn:

Met ons standaard offerte formulier kunt u een offerte aanvragen voor raamkozijnen, deuren en tuindeuren. Als u op zoek bent naar een kunststof schuifpui of dakkapel klik dan op de link hierboven. Wij hebben een apart aanvraag formulier gemaakt voor deze categorieën.  

Wat zeggen onze klanten?

Marco Backer
Marco Backer
Lees verder
Gemakkelijk een offerte aangevraagd bij Outletkozijnen.nl omdat ik vrijwel alle kozijnen wou vervangen in mijn woning, maar ik kwam er zelf niet uit. Door Outletkozijnen heb ik denk ik wel een paar duizend euro bespaard. Ben snel in contact gekomen met goede aanbieders.
Jennifer Broek
Jennifer Broek
@username
Lees verder
Outletkozijnen.nl heeft mijn ouders een goed inzicht gegeven in verschillende prijsklassen. Door Outletkozijnen hebben mijn ouders daardoor een perfecte keuze kunnen maken! Wij raden iedereen aan om dit bedrijf te benaderen.
Bas Rietman
Bas Rietman
@username
Lees verder
Fijn bedrijf, ik had een aantal kunststof kozijnen nodig (voordeur en ramen voor de gehele woning ivm verbouwing) kreeg binnen 24 uur ongeveer 4 offertes tegestuurd. Dit heeft mij erg geholpen omdat er grote verschillen in de prijzen zaten. Denk toch wel paar duizend euro bespaard, toch fijn!
Previous
Next