fbpx

Kunststof kozijnen kosten

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Wat kosten kunststof kozijnen?

Zijn je huidige kozijnen aan vervanging toe en ben je benieuwd wat nieuwe kunststof kozijnen kosten? Op deze pagina zullen wij je alles vertellen over wat de kosten zijn van nieuwe kunststof kozijnen. Hierdoor weet je wat je ongeveer kan verwachten van wat de kosten zijn van nieuwe kozijnen. Wil je direct de kunststof kozijnen kosten berekenen? Vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan via onze website en ontvang 3 offertes van verschillende aanbieders uit jouw regio.

In dit artikel gaan wij het voornamelijk hebben over kunststof kozijnen omdat kunststof kozijnen verre weg het populairst zijn. En naar onze ervaring de prijs kwaliteit van kunststof kozijnen het beste is. Deze prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde. Wij raden aan om altijd een offerte aan te vragen. Als je een offerte aanvraagt komt een vakman langs om bij jou in te meten en op basis daarvan worden een kunststof kozijnen prijs berekend. 

Kunststof kozijnen kosten per M²

Als je de kosten van een kozijn wilt bereken dan moet je eerst weten wat voor materiaal je wilt hebben. Naast het materiaal is er ook vaak nog verschil in kwaliteit van een materiaal. Zo heb je vooral met hout grote verschillen zitten doordat de kwaliteit van hout sterk kan verschillen. 

De kosten van het materiaal kozijn dat je kiest kan best wel verschillen in prijs. Zo zijn de kosten van een kunststof kozijn gemiddeld tussen de  700 en  800 per vierkante meter, voor een heel (gemiddeld) huis kun je uitgaan voor een totaalbedrag van € 20.000. De kosten van kozijnen zijn als volgt ingedeeld:

MateriaalGemiddelde kosten
Aluminium€ 300 – 400
Hout€ 350 – 400
Kunststof€ 400 – 500

*De gemiddelde kosten zijn inclusief montage en HR++ glas (dubbele beglazing) 

** Let op dat de kosten hoger of lager kunnen zijn afhankelijk van je situatie. Wil je de exacte prijs weten vraag dan een offerte aan.

Kosten kunststof deurkozijn en schuifpui

Bij een deur en schuifpui zijn de kosten moeilijk in te schatten omdat dit sterk afhankelijk is van je wensen. Bij een deur komen natuurlijk opties kijken zoals hoeveel sloten je wilt, hoeveel glas je wilt en of je bijvoorbeeld een kattenluik of brievenbus in de deur wilt hebben. Als je zeker wilt zijn van de prijs van die kunststof deur je gaat kosten of kunststof schuifpui vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan. Kosten inclusief montage en HR++ glas.

Benaming

Hoogte x Breedte

 

Gemiddelde kosten*

Kunststof deur

200×70

 

€ 980

Kunststof schuifpui

200×100

 

€ 1400

Wat zijn factoren die de prijs van kozijnen beïnvloeden?

Kosten van kunststof kozijnen berekenen er lastig omdat het per huis verschilt wat de wensen zijn. Daarom raden wij altijd aan om een offerte bij ons aan te vragen en in contact te komen met vakmannen uit je regio. Deze vakmannen kunnen je van alles vertellen over de kosten van kunststof kozijnen en welke opties er allemaal zijn. Er zijn echter wel een aantal algemene dingen bekend die de prijs kunnen beïnvloeden. De factoren die de prijs beïnvloeden zijn: 

  1. Grootte 
  2. Complexiteit
  3. Uitstraling
  4. Kleur
  5. Soorten
  6. Extra opties

1. Grootte kunststof kozijn

De grootte van een kunststof kozijn heeft uiteraard invloed op de prijs. Hoe groter een kozijn is, hoe meer materiaal er nodig is om dit kozijn te maken. Bij ons kun je zelf de kozijnen opmeten en op basis daarvan een offerte aanvragen. Een vakman controleert wel altijd nog even de maten om zeker te weten dat de maten goed zijn voordat de kunststof kozijnen worden geproduceerd. Als je kosten wilt besparen met je kozijn dan kun je aan de maat eigenlijk niets doen omdat het gat nou eenmaal gevuld moet worden. 

De benodigde maten bij een kunststof kozijn zijn:

  • Breedte (horizontaal opmeten opening)
  • Hoogte (verticaal opmeten opening) 
  • Aanslag (diepte opmeten)

Bij de breedte meet je het gat waar het kozijn in moet horizontaal op en trek je 1 centimeter van af. Dit is de speling die het kozijn nodig heeft om in het gat te kunnen. De hoogte meet je het gat verticaal op en hier trek je ongeveer 2 centimeter van af. De aanslag van het kozijn is de diepte. Hierbij meet je van muur tot muur op. Als je er niet uit komt met de maten kun je dit vermelden bij het aanvragen van de offerte. Vervolgens zal een vakman dan contact met je opnemen en op die manier zal de prijs voor je kunststof kozijn worden bepaald.

2. Complexiteit

Wat een kunststof kozijn kost hangt ook erg af van de complexiteit van een kozijn. Zo kun je ervoor kiezen om een raam te nemen en de omlijsting van kunststof. Dit is een standaard raamkozijn en dit zal het minste kosten. Als je ervoor kiest om allemaal kleine ruiten in het te kozijn zetten is het kozijn moeilijker te maken waardoor de kosten ook hoger zullen uitpakken.

3. Uitstraling van het kozijn

Met uitstraling wordt vaak bedoelt op twee verschillende opties: Een standaard kunststof kozijn of een kunststof kozijn met een houten uiterlijk. Tegenwoordig kun je ervoor kiezen om te gaan voor een kunststof kozijn met een houten uiterlijk. Zo heb je wel de voordelen van het kunststof, maar het uiterlijk van een houten kozijn. Dit uiterlijk wordt gemaakt door houtnerf folie op het kozijn te doen. Deze folie heeft de inhammen van een houten kozijn waardoor het net hout lijkt. Veel mensen kiezen niet voor een kunststof kozijn omdat ze het uiterlijk niet mooi vinden. Door deze folie is dit probleem opgelost en gaan mensen toch voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen met houtnerf folie kosten dus wel meer. 

4. Kleur

De kleur heeft ook invloed op de prijs van het kunststof kozijn. De standaard kleur van een kozijn is meestal wit (RAL 9016) Dit is ook de goedkoopste optie omdat er niets meer aan bewerkt hoeft te worden. Andere kleuren op een kozijn worden aangebracht door een Uv-bestendige folie. De minder standaard kleuren zoals groen zal duurder uitpakken dan een standaard kleur zoals wit. 

5. Soorten kunststof kozijnen

Naast alle opties voor het kozijn is uiteraard het soort kozijn van belang. Een raam of deur die open moet kunnen op verschillende manieren is uiteraard complexer dan een vast raam en hierdoor ook duurder. Er zijn veel verschillende soorten kunststof beschikbaar bij leveranciers. Deze opties zijn:

Met ons standaard offerte formulier kun je een offerte aanvragen voor raamkozijnen, deuren en tuindeuren. Als je op zoek bent naar een kunststof schuifpui of dakkapel klik dan op de link hierboven. Wij hebben een apart aanvraag formulier gemaakt voor deze categorieën.  

6. Extra opties

Er zijn veel extra opties beschikbaar voor kunststof kozijnen. Wij zullen de belangrijkste voor je benoemen:

Vastraam of open raam

Een vanzelfsprekende optie voor een raamkozijn is of het raamkozijn open moet kunnen. Als een raamkozijn open moet kunnen is het raamkozijn direct een stuk geavanceerder dan wanneer het een vast raamkozijn is. Als je het raam open wilt kunnen doen heb je nog de mogelijkheid uit een klapraam of een kiepraam.

Ventilatie roosters

Ook kun je ervoor kiezen om ventilatieroosters in je kozijnen te plaatsen. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er frisse lucht in de woning komt zonder dat het raam open hoeft. Dit is fijn als je van huis bent en het raam niet wilt open hebben. Een ventilatierooster in het kozijn kost meer.

HR+++ glas of HR++ glas

Standaard zit er in de kozijnen HR++ glas, dit is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. Ook kun je ervoor kiezen om HR+++ glas te nemen. Dit glas heeft een nog hogere isolatiewaarde dan dubbel glas. Veel mensen kiezen ervoor om in sommige plekken in hun woning HR+++ glas te doen, maar niet overal. Bijvoorbeeld HR+++ glas in de woonkamer omdat de ruimte is waar je veel zit en waar de warmte moet blijven hangen. Het is natuurlijk minder erg als het koud is in je gang dan in je woonkamer. 

Andere factoren die invloed op de prijs hebben:

Verder hebben nog veel andere factoren invloed op de prijs van de kunststof kozijnen zoals: Het soort hang-en-sluitwerk, profieldikte, isolatiewaardes, kattenluik, brievenbus (bij de voordeur) of horren. 

Voorbeelden

kozijnen prijs berekenen
kunststof kozijnen prijs
kunststof kozijnen kosten

Wat zeggen onze klanten?

Marco Backer
Marco Backer
Lees verder
Gemakkelijk een offerte aangevraagd bij Outletkozijnen.nl omdat ik vrijwel alle kozijnen wou vervangen in mijn woning, maar ik kwam er zelf niet uit. Door Outletkozijnen heb ik denk ik wel een paar duizend euro bespaard. Ben snel in contact gekomen met goede aanbieders.
Jennifer Broek
Jennifer Broek
@username
Lees verder
Outletkozijnen.nl heeft mijn ouders een goed inzicht gegeven in verschillende prijsklassen. Door Outletkozijnen hebben mijn ouders daardoor een perfecte keuze kunnen maken! Wij raden iedereen aan om dit bedrijf te benaderen.
Bas Rietman
Bas Rietman
@username
Lees verder
Fijn bedrijf, ik had een aantal kunststof kozijnen nodig (voordeur en ramen voor de gehele woning ivm verbouwing) kreeg binnen 24 uur ongeveer 4 offertes tegestuurd. Dit heeft mij erg geholpen omdat er grote verschillen in de prijzen zaten. Denk toch wel paar duizend euro bespaard, toch fijn!
Previous
Next
Scroll naar boven