fbpx

Kunststof kozijnen plaatsen

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Besparen van de aanschafprijs
0 %

Kunststof kozijnen plaatsen? Als je op het punt staat om je huis te renoveren, of als je gewoon op zoek bent naar manieren om je huis mooier te maken of beter te isoleren is het plaatsen van kunststof kozijnen een geweldige optie om te overwegen. Kunststof kozijnen zijn niet alleen duurzaam en gaan lang mee, maar ze zijn ook onderhoudsarmer dan bijvoorbeeld houten kozijnen en bieden daarnaast ook een betere bescherming tegen inbrekers en brand dan houten kozijnen. Ook zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, zodat je ze kunt laten aansluiten bij de rest van je huis en ze kunt personaliseren om ze aan te laten sluiten bij je persoonlijke smaak en stijl.

In dit artikel zullen we je laten zien hoe je kunststof kozijnen kunt plaatsen (of laten plaatsen), van het verzamelen van de benodigde gereedschappen en materialen tot het afwerken van de kozijnen. We zullen ook de vele voordelen van kunststof kozijnen bespreken, zoals hun duurzaamheid, energiezuinigheid en onderhoudsgemak. Als je op zoek bent naar manieren om je huis te verbeteren en tegelijkertijd te besparen op energiekosten, dan zijn kunststof kozijnen de perfecte keuze voor jou. Laten we dus snel aan de slag gaan en het hebben over kunststof kozijnen plaatsen!

Kosten van plaatsen

Als je nieuwe kozijnen wilt gaan plaatsen dan is het eerste waar de meeste mensen naar kijken de kosten. Dus wat kost het plaatsen van nieuwe kozijnen? Om een indicatie te geven kun je uitgaan van de volgende prijzen:

Afmetingen kozijn in cmPrijsindicatie
100 x 100€720 – €1.030
200 x 150€1.800 – €2.575
250 x 200€2.875 – €4.110
400 x 200€4.840 – €6.920
500 x 250€7.610 – €10.875

Let op dat dit echt een indicatie is van wat een kozijn kost. De kosten van nieuwe kozijnen zijn vaak sterk afhankelijk van de situatie van je woning. De situatie is in elk huis geschikt, dus er is nooit een vaste prijs te zeggen. Wil je wel een vaste prijs? Vraag dan een gratis offerte aan. 

Kunststof kozijnen (laten) plaatsen

Als je een offerte hebt aangevraagd kun je kijken of de prijs je bevalt en kun je akkoord gaan met de offerte. Als je akkoord bent gegaan met de offerte zullen de kozijnen geleverd en geplaatst worden (als je dit hebt gevraagd) In veel gevallen kiezen mensen ervoor om de kozijnen te laten plaatsen door het bedrijf dat de kozijnen levert. Dit heeft als reden dat een bedrijf vaak wel garantie geeft als de vakmensen van het bedrijf het hebben geplaatst in plaats van dat je de kozijnen zelf hebt geplaatst. 

Als je kunststof kozijnen gaat plaatsen of kunststof kozijnen gaat laten plaatsen dan is de eerste belangrijke stap om kunststof kozijnen te kopen. Dit kopen van kozijnen kun je het beste doen via onze website. Via onze website vraag je makkelijk en gratis een offerte aan in 3 stappen. Wanneer je deze offerte hebt aangevraagd en je wensen hebt doorgegeven nemen verschillende kozijnbedrijven bij jou in de buurt contact met je op en sturen je een offerte op maat. Op deze manier kun je makkelijk de beste prijs vinden voor jouw kozijnen. 

Vraag een offerte aan

Er zijn een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden als je kunststof kozijnen gaat plaatsen:

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kozijnen op de juiste manier worden geplaatst om ervoor te zorgen dat ze goed sluiten en lange tijd meegaan. Dit betekent dat ze waterpas moeten worden geplaatst en dat alle verbindingen stevig moeten zijn. Omdat de plaatsing van kunststof kozijnen zo belangrijk is, is het aan te raden om de kunststof kozijnen te laten plaatsen door specialisten als je zelf geen ervaring hier mee hebt. Zo weet je zeker dat het plaatsen van de kozijnen helemaal goed gaat. 

Als je kozijnen gaat vervangen, moet je ervoor zorgen dat de nieuwe kozijnen dezelfde afmetingen hebben als de oude. Als dit niet het geval is, kan het nodig zijn om de openingen opnieuw te maken of te verbreden om ervoor te zorgen dat de kozijnen passen. Als je bij Outletkozijnen.nl een offerte aanvraagt dan komt er altijd eerst een specialist langs om alles in te meten. Wil je je kunststof kozijnen vervangen en er een breder kozijn voor terug? Dat kan in de meeste gevallen, maar bespreek het wel eerst met een specialist. Zaken waar naar gekeken wordt is of de muur die je eruit wilt hebben geen draagmuur is bijvoorbeeld. 

Voordat je begint met het plaatsen van de kozijnen, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde gereedschappen en materialen hebt, zoals een boor, een hamer, schroeven en afdichtingsmateriaal. Dit hoeft uiteraard alleen als je het kunststof kozijnen plaatsen zelf gaat doen. Als een specialist langskomt dan heb je zelf geen gereedschap nodig. Als je bij ons een offerte aanvraagt dan ontvang je ook altijd de prijs inclusief de montage. Echter kun je ook aangeven dat je alleen de kozijnen wilt en een prijs wilt ontvangen zonder montage. 

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste veiligheidsvoorzorgsmaatregelen treft, zoals het dragen van veiligheidshandschoenen en het maken van gebruik van een ladder met een stabilisator of ladder of een steun. Als je kunststof kozijnen zelf wilt plaatsen zorg er dan ook voor dat je je goed hebt ingelezen in wat je gaat doen. Je wilt er geen essentiële muren van je huis slopen zoals een draagmuur. Hou dus de tekeningen van je huis goed bij de hand en kijk goed of wat je doet wel veilig is.  

Als je niet zeker weet hoe je kunststof kozijnen moet plaatsen, overweeg dan om professioneel advies of hulp in te schakelen. Een professioneel kan ervoor zorgen dat de kozijnen op de juiste manier worden geïnstalleerd en kan eventuele problemen op tijd opmerken en oplossen. Daarnaast kun je iemand aansprakelijk stellen als iets niet goed is gegaan. Als je lekkage krijgt bij je kunststof kozijnen als het door een professional is geïnstalleerd kun je deze persoon hiervoor aansprakelijk stellen. 

Kunststof kozijnen zelf plaatsen

Als je er toch voor kiest om de montage zelf te doen dan hebben wij hier een stappenplan voor je gemaakt. Als je zelf kozijnen gaat monteren heb je ten eerste materiaal en gereedschap nodig. Hier een overzicht van dit materiaal en gereedschap:

Hier is een overzicht van het benodigde materiaal en gereedschap voor het plaatsen van kunststof kozijnen:

Materiaal

 • Kunststof kozijnen met glas (Beste prijs vinden? Vraag een offerte aan op onze site)
 • Tochtwerende banden
 • Glaslatten
 • Kantlatten
 • Vensterbanken
 • Raamdorpelstenen
 • Vochtwerende kit
 • Schuimisolatie (PUR)

Gereedschap

 • Boormachine
 • Muurankers
 • Schroeven en pluggen
 • Hamer
 • Beitels
 • Koevoet
 • Waterpas
 • Meetlint
 • Afkortzaag
 • Zaag met fijn zaagblad
 • Klemmen
 • Kitpistool
 • Graskantenknipper
 • Mes
 • Rolmaat
 • Schuurpapier
 • Trap
 • Doek (Verhuisdeken)

Hou er rekening mee dat het specifieke gereedschap en de hoeveelheid materiaal die nodig is, kan variëren afhankelijk van de specifieke installatie en de omvang van de klus. Zorg er altijd voor dat je het juiste gereedschap en materiaal hebt voordat je begint met het plaatsen van kunststof kozijnen. Als je dit allemaal hebt, kun je daadwerkelijk beginnen met het plaatsen van de kozijnen. Dit plaatsen van de kozijnen moet als volgt:

Plaatsen stappenplan

Het plaatsen van kunststof kozijnen lijkt misschien een eenvoudige klus, maar er komt veel bij kijken. Hier is een stappenplan voor het plaatsen van kunststof kozijnen:

 1. Controleer de levering van de kozijnen en zorg ervoor dat alle benodigde onderdelen compleet zijn en de maten kloppen.
 2. Verwijder het oude kozijn en demonteer indien aanwezig zonwering.
 3. Plaats de kunststof of houten stelkozijnen (muurankers) of hergebruik bestaande stelkozijnen (indien mogelijk).
 4. Plaats het kozijnframe en zorg ervoor dat deze goed is gefixeerd aan de zijkanten, boven- en onderkant.
 5. Maak de sponning schoon en breng vocht- en tochtwerende banden aan.
 6. Plaats het raamframe in het kunststof kozijn, inclusief het glas.
 7. Kit het kozijn af voor een goede vocht- en tochtwering en nette afwerking.
 8. Plaats de glaslatten en kantlatten op maat.
 9. Plaats de vensterbanken op de juiste hoogte en zonder brede kieren.
 10. Plaats eventuele ventilatieroosters in de vaste delen van het kozijn en plaats het glas.
 11. Stel het raam af op alle slotpunten en zorg ervoor dat het draai- en kiepmechanisme goed werkt.
 12. Breng pur aan rondom het kozijn om tocht tegen te gaan en de isolatie te verbeteren.
 13. Plaats raamdorpelstenen in de specie voor een nette afwerking.

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor het plaatsen van de kunststof kozijnen en ervoor te zorgen dat alles goed en veilig wordt gemonteerd. Houd er rekening mee dat sommige stappen wellicht niet van toepassing zijn voor bepaalde installaties en dat het altijd belangrijk is om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen. Hou er daarnaast rekening dat je ook nog moet betalen voor het afvoeren van het oude kozijn en het overige afval. 

Voordelen kunststof kozijnen

Overweeg je om kunststof kozijnen te laten plaatsen? Dan is het ook fijn om te weten wat precies de voordelen zijn van het plaatsen van kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege de vele voordelen die ze bieden. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen:

 1. Duurzaamheid: Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en kunnen lange tijd meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Ze zijn bestand tegen rot, schimmel, insecten en andere schade die houten kozijnen kan treffen. Daarnaast gaan ze over het algemeen langer mee dan houten kozijnen. 
 2. Energiezuinigheid: Kunststof kozijnen bieden een uitstekende isolatie en kunnen ervoor zorgen dat je huis beter geïsoleerd is, wat leidt tot lagere energiekosten. Doordat kunststof een dun materiaal is kunnen er makkelijk speciale frames in het kozijn worden gemaakt wat ervoor zorgt dat de isolatiewaarde hoger wordt. 
 3. Onderhoudsgemak: Kunststof kozijnen zijn zeer eenvoudig te onderhouden en vereisen weinig tot geen onderhoud. Je hoeft ze alleen af en toe af te vegen om ze schoon te houden. Dit is anders dan wanneer je houten kozijnen laat plaatsen. De verf van houten kozijnen laat bij houten kozijnen na een bepaalde tijd los. Als deze verf loslaat, is het zaak om zo snel mogelijk het kozijn te verven, anders gaat het kozijn weer rotten. Ga je kunststof kozijnen plaatsen? Dan heb je dit probleem dus niet. 
 4. Veiligheid: Kunststof kozijnen zijn zeer veilig en bieden een goede bescherming tegen inbrekers. Ze zijn ook bestand tegen brand en kunnen helpen om het risico op brand te verkleinen. Als je daarnaast kunststof kozijnen plaatst zijn ze vrijwel altijd voorzien van de nieuwste preventiemogelijkheden zoals de beste sluitingen en sloten.  Zo hebben veel kozijnen een VKG keurmerk, een politiekeurmerk en/of een Komo keurmerk
 5. Stijlvol: Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor ze een stijlvolle toevoeging kunnen zijn aan elk type huis. Mensen die kunststof kozijnen plaatsen kiezen vaak voor de populaire kleuren zwart of antraciet
 6. Milieuvriendelijk: Kunststof kozijnen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en kunnen een milieuvriendelijke keuze zijn als je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor je huis. Bij het plaatsen van kunststof kozijnen krijg je altijd kozijnen met HR++ glas en is het vaak ook nog optioneel om HR+++ glas te nemen. 
kozijnen plaatsen

Innovatieve kunststof kozijnen 

Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege de vele voordelen die ze bieden. Maar naast de duurzaamheid, energiezuinigheid en onderhoudsgemak, zijn kunststof kozijnen ook een stijlvolle toevoeging aan elk type huis. Er zijn veel innovatieve ontwerpen en stijlen verkrijgbaar, van moderne, strakke lijnen tot traditionele en klassieke stijlen.

Wil je je kunststof kozijnen vervangen? Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Dit betekent dat je ze kunt laten aansluiten bij de rest van je huis en dat je ze kunt personaliseren om ze aan te laten sluiten bij je persoonlijke smaak en stijl.

Er zijn ook veel opties voor glas, van enkel glas tot geïsoleerd glas en zelfs glas met een zonwerende coating. Dit kan helpen om de temperatuur in huis te reguleren en om de energiekosten te verlagen.

Als je op zoek bent naar een manier om je huis een moderne en stijlvolle uitstraling te geven, zijn kunststof kozijnen een geweldige optie om te overwegen. Ze zullen niet alleen bijdragen aan de uitstraling van je huis, maar ook aan de waarde ervan en aan de levensduur ervan.

Wil je weten wat het kost om kunststof kozijnen te plaatsen? Bekijk dan de pagina: Kosten. Wil je exact weten wat je gaat betalen voor je kunststof kozijnen? Vraag dan een offerte aan

Kunststof kozijnen: goede keuze?

Is kunststof kozijnen plaatsen een goede keuze? Kunststof kozijnen zijn een geweldige keuze voor huiseigenaren vanwege de vele voordelen die ze bieden. Of je nu een kleine stadswoning hebt, een rijtjeshuis of een groot landhuis, kunststof kozijnen zijn een goede optie voor elk type woning.

Eén van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat ze zeer duurzaam zijn en lange tijd meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Dit is vooral handig als je een oudere woning hebt die aan renovatie toe is, omdat kunststof kozijnen helpen om de levensduur van het huis te verlengen.

Ook zijn kunststof kozijnen ook zeer energiezuinig en bieden ze een goede isolatie. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en om het huis comfortabeler te maken, vooral in de koudere maanden.

Verder zijn kunststof kozijnen ook zeer makkelijk te onderhouden en vereisen dit type kozijnen weinig tot geen onderhoud. Je hoeft ze alleen af en toe af te vegen om ze schoon te houden.

Ook zijn kunststof kozijnen ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, wat betekent dat je ze kunt laten aansluiten bij de rest van je huis en dat je ze kunt personaliseren om ze aan te laten sluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. Al met al zijn kunststof kozijnen dus een perfecte keuze voor elk type woning.

Een nadeel van kunststof kozijnen plaatsen, is dat het een dure investering kan zijn. Ondanks dat het eenmalig veel geld kost kan het ook veel geld besparen door energiebesparing en kan het je huis meer waard maken. Uiteraard wil je niet te veel betalen en zo goedkoop mogelijke kunststof kozijnen hebben. Als je goedkoop nieuwe kunststof kozijnen wilt hebben dan kun je het beste een offerte aanvragen. 
kunststof kozijnen plaatsen
Scroll naar boven