fbpx

Kunststof tuindeur offerte

Wil je een nieuwe kunststof tuindeur kopen? Bij ons kun je makkelijk een gratis offerte aanvragen en ontvang je tot wel 3 offertes van verschillende vakmannen uit je regio. Zo kun je makkelijk de beste prijs vinden voor een kunststof tuindeur. 

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Kunststof tuindeur kopen

Tuindeuren, ofwel openslaande deuren genoemd, zijn deuren die leiden van de woning naar de tuin toe. Tuindeuren zijn erg populair omdat ze huis een hele andere plek kunnen maken.  

Outletkozijnen werkt met tientallen kunststof tuindeur leveranciers. In dit verhaal vertellen wij wat deze bedrijven ons hebben verteld. Elk bedrijf is natuurlijk anders, dus vraag dit altijd na bij het bedrijf waarmee je in zee besluit te gaan. Voor vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen. Probeer bij de aanvraag zo goed mogelijk te beschrijven wat voor jou belangrijk is bij een kunststof tuindeur, zoals de maten, kleur en raamdikte. Je kunt altijd nog advies krijgen van de bedrijven die contact met je opnemen.

Deze bedrijven brengen niet direct een offerte uit, maar nemen contact met je op om een meetafspraak te maken. Bij deze afspraak zullen de maten van de deur worden opgenomen en de wensen besproken worden. Naar aanleiding van deze afspraak wordt een offerte uitgebracht. Deze offerte is helemaal gratis en vrijblijvend.

Voordelen van kunststof tuindeuren:

  • Meer licht in je woning
  • Woning lijkt groter
  • Grote doorgang
  • Hoge isolatiewaardes
  • Veel veiligheidsopties
  • Onderhoudsarm

Kunststof tuindeur

Kunststof tuindeuren, ook wel openslaande deuren genoemd, zijn een moderne en praktische oplossing voor het creëren van een toegang tot je tuin. Deze deuren zijn gemaakt van duurzaam kunststof materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden waardoor deze deuren lang meegaan. Deze deuren hebben een aantal unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor bijvoorbeeld de woning luchten, maar ook kunnen dienen als een ingang naar de tuin. 

Meer licht

Ten eerste bieden kunststof tuindeuren de mogelijkheid om meer natuurlijk licht je huis binnen te laten door de grote ramen die in deze deuren zitten. Door het gebruik van grote ramen in de deuren kan het zonlicht goed de ruimte binnendringen, waardoor een heldere en lichte atmosfeer ontstaat in de woning. Dit kan vooral gunstig zijn als je een kamer hebt die weinig ramen heeft of een donkere hoek in huis wat gezelliger wilt maken.

Functioneel

Ook zijn kunststof tuindeuren zeer functioneel. Ze kunnen helemaal geopend worden zonder een tussenstijl, wat een ruime doorgang creëert tussen je huis en de tuin. Dit is vooral handig als je grote voorwerpen zoals meubels, planten of apparatuur wilt verplaatsen naar binnen en buiten. Daarnaast zorgen tuindeuren voor een verbinding tussen je huis en je tuin, hierdoor kun je makkelijk kunt genieten van je tuin in de zomer en maak als het ware je woonkamer en tuin 1 geheel.

Onderhoudsvriendelijk

Kunststof tuindeuren zijn ook onderhoudsvriendelijk. Het kunststof materiaal is bestand tegen rot, schimmel, corrosie en vervaging, waardoor ze lang mooi blijven. Ze vereisen minimale onderhoud en hoeven niet geschilderd te worden omdat ze niet rotten en niet geschilderd zijn. Hierdoor kun je meer tijd en energie kunt besteden aan andere bezigheden. Ook kun je heel wat geld besparen doordat je niet om de zoveel jaar een schilder alles moet laten schilderen. 

Of je nu op zoek bent naar extra licht, ruimtelijkheid of functionaliteit, kunststof tuindeuren zijn een goede keuze. Ze bieden isolatie, licht en een stukje gemak in één. Hierdoor zijn deze tuindeuren een mooie toevoeging aan elk huis met een tuin.

 

Kunststof tuindeuren zijn ideaal voor jou als je meer licht in huis wilt creëren of grote doorgangen nodig hebt. Als je een groot gat hebt, kun je er ook voor kiezen om kozijnen bij de kunststof tuindeuren te nemen, zodat alles mooi op elkaar aansluit. Door een tuindeur en bijbehorende kozijnen met veel glas in de buitenmuur te plaatsen, breng je meer licht in je huis en krijgt je huis een ruimtelijker uiterlijk. Als je ook kozijnen wilt bij je tuindeuren kun je dit makkelijk opgeven als je een offerte aanvraagt via ons. 

Opties voor tuindeuren

Je kunt er ook voor kiezen om ventilatieroosters in je tuindeuren te nemen. Dit zorgt voor extra frisse lucht in de woning zonder dat er ramen of deuren openstaan. Ook kunnen insecten moeilijker binnenkomen via ventilatieroosters. Deze optie kun je vermelden bij de aanvraag.

Een andere extra optie is veiligheidsglas. Veiligheidsglas is gelaagd glas dat verbonden is met folie. Het raam is moeilijker kapot te maken en er zullen minder scherven afkomen als het wel kapot gaat. Veiligheidsglas wordt vaak aanbevolen als je jonge kinderen hebt, omdat zij zich vaak niet bewust zijn van de gevaren van glas en er per ongeluk tegenaan kunnen slaan of er tegenaan kunnen lopen. Veiligheidsglas is dan zeker een aanrader om je kind te beschermen.

Een derde optie is de dikte van het glas dat je wilt. Standaard wordt in een kunststof kozijn dubbel glas geplaatst, dat een hoge isolatiewaarde heeft en de energiekosten verlaagt. Als extra optie kun je kiezen voor triple glas, wat een nog hogere isolatiewaarde heeft dan dubbel glas. Enkel glas wordt vrijwel niet meer verkocht omdat het niet voldoet aan de milieunormen. Wij raden ook zeker aan om al je enkele ramen in je woning te vervangen, omdat er hierdoor veel warmte verloren gaat. Het vervangen van je glas is een investering die je zeker terug zult verdienen gezien de huidige energiekosten.

Tuindeur op maat bestellen

Als je een offerte aanvraagt, zullen de vakmannen uit ons systeem als eerste kijken of het gevraagde kozijn een standaardmaat is. Als het kozijn een standaardmaat heeft, kan de levering snel plaatsvinden en ben je goedkoper uit. Als dit niet het geval is, kunnen onze vakmannen de tuindeur op maat voor je maken. Dit kost vaak wel meer tijd.

Prijs berekenen van de tuindeuren

Voor kunststof tuindeuren op maat ben je bij Outletkozijnen aan het juiste adres. Je kunt al je wensen invullen bij het aanvragen van de offerte. Wij sturen deze wensen naar tientallen vakmannen die leveren in je regio. Naar aanleiding hiervan krijg je meerdere offertes toegestuurd van verschillende vakmannen. Als er nog verdere vragen zijn over je aanvraag, nemen de vakmannen contact met je op om alle opties te bespreken.

Wat kosten tuindeuren gemiddeld? Tuindeuren van kunststof kosten gemiddeld rond de € 3.300 voor 2 deuren inclusief de montage. Deze prijs is op basis van eerder uitgevoerde klussen. Bedenk dat elke situatie anders is. Wil je de prijs zeker weten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.  

Beglazing van de kunststof tuindeuren

Omdat tuindeuren vaak groot en zwaar zijn, bieden wij de mogelijkheid om glazen of ongeglazuurde kunststof tuindeuren te bestellen. U kunt kiezen voor HR++ dubbele beglazing of HR+++ driedubbele (triple) beglazing.

Als je bijvoorbeeld jonge kinderen in huis hebt, kan een dikker raam van driedubbel glas of veiligheidsglas een oplossing zijn. Triple glas heeft een hoge isolatiewaarde en een goede geluidsisolatie, waardoor je weinig geluid van buiten hoort. Ook isoleert triple glas het huis goed en gaat er weinig warmte verloren. Dit is ideaal gezien de huidige energieprijzen.

Voordelen van kunststof tuindeuren

kunststof tuindeuren
Scroll naar boven