fbpx

Kunststof voordeur

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Kunststof voordeur offerte

Als je voordeur er niet meer goed uitziet dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe voordeur te nemen. Veel mensen die een nieuwe voordeur nemen kiezen voor een kunststof voordeur. Op Outletkozijnen.nl kun je makkelijk prijzen van kunststof voordeuren vergelijken. Zo kun je makkelijk de beste aanbieder en prijs vinden. Dit aanvragen via onze website en vergelijken is helemaal gratis.  

Kosten kunststof voordeur

Wat kost een nieuwe voordeur? De kosten van een kunststof voordeur zijn een stuk meer dan een bijvoorbeeld een kunststof raamkozijn. Dit komt omdat een deur vaak meer opties moet hebben dan een kunststof raamkozijn. Een kunststof voordeur heeft vaak een dubbel- of driedubbel slot. Ook heb je andere opties zoals een brievenbus in je deur en een deurklink en/of deurgreep. Ook moeten in de deur ook altijd scharnieren zitten waardoor een deur al snel meer geld kost. Kortom: Dit maakt een kunststof voordeur weer duurder dan een kunststof raamkozijn. 

Dus hoeveel kost een nieuwe kunststof voordeur inclusief montage? Bij een kunststof voordeur kun je uitgaan van een prijs tussen € 3.000 en € 5.000. Dit is inclusief het plaatsen. 

Het bovenstaande bedrag kan sterk verschillen en moet per situatie worden bepaald. Bij Outletkozijnen komt er altijd eerst iemand inmeten en de situatie bekijken voordat er een offerte wordt uitgebracht. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De prijs van een kunststof voordeur is sterk afhankelijk van welke opties je wilt in je voordeur. Voorbeelden van opties die de prijs van een voordeur beïnvloeden zijn:

 1. Kleur
 2. Scharnieren
 3. Houtlook
 4. Zijlicht of bovenlicht
 5. Brievenbus
 6. Sluitingen
 7. Keurmerk
 8. Soort klink
 9. Deurgrepen
 10. Deurdranger
 11. HR++ of HR+++ glas
 12. Structuur van de deur
Wil je een goedkope kunststof voordeur? Dan kun je dit het beste aangeven bij je offerteaanvraag en dan zal een vakman de goedkoopste opties met je bespreken. Ons advies is wel om nooit op sloten te besparen. 

1. Kleuren kunststof voordeur 

Een voordeur heeft vaak een afwijkende kleur van de rest van de kozijnen in een woning. Een populaire voordeur kleur is zwart of grijs, maar ook groen of rood is erg populair. De standaard kleur van een kunststof kozijn is meestal wit. Als je een andere kleur wilt dan wit betaal je dus vaak meer. Je betaalt meer omdat er kleurfolie moet worden aangebracht op de deur wat dus weer extra kost. Het voordeel van folie op je kunststof voordeur is dat de folie uv-bestendig is. Doordat het folie uv-bestendig is verkleurd de deur niet door de zon. Ook kiezen veel mensen bij een voordeur om de voordeur een houtlook folie te geven. 

2. Scharnieren voor voordeuren

Er zijn ook verschillende scharniersluitingen te krijgen voor kunststof voordeuren. Je hebt de gebruikelijke scharnieren, maar veel mensen kiezen voor scharnieren met een veiligheidsslag erin. Als de deur openwaait schiet de deur niet verder tot een bepaald punt, maar wordt de deur tegengehouden door de slag. 

3. Houtlook

Een kunststof voordeur met houtlook is ook een populaire optie. Naast de verschillende kleuren is het ook mogelijk om het uiterlijk van de deur aan te passen. Tegenwoordig is het mogelijk om een kunststof voordeur te nemen met een houtlook. Het materiaal is kunststof, maar er komt een folie overheen die het kozijn precies van hout doet lijken. Veel mensen kiezen voor deze optie omdat ze de oude klassieke houten voordeur toch erg mooi vinden, maar de nadelen van hout niet willen hebben. 

4. Zijlicht of bovenlicht in je voordeur 

Ook heb je de keuze uit zijlicht of bovenlicht. Voor het licht in de gang zijn er vaak twee opties: Of een raam in de deur voor licht of in de muur ernaast een raamkozijn. Door voldoende ramen in de gang te hebben zorg je voor licht in je gang. Licht in gang is belangrijk omdat het veel ruimtelijker lijkt. De prijs van een kunststof voordeur met een kozijn ernaast is wel vaak duurder, maar dan wordt de deur en het kozijn wel 1 mooi geheel. 

Wat zeggen onze klanten?

Marco Backer
Marco Backer
Lees verder
Gemakkelijk een offerte aangevraagd bij Outletkozijnen.nl omdat ik vrijwel alle kozijnen wou vervangen in mijn woning, maar ik kwam er zelf niet uit. Door Outletkozijnen heb ik denk ik wel een paar duizend euro bespaard. Ben snel in contact gekomen met goede aanbieders.
Jennifer Broek
Jennifer Broek
@username
Lees verder
Outletkozijnen.nl heeft mijn ouders een goed inzicht gegeven in verschillende prijsklassen. Door Outletkozijnen hebben mijn ouders daardoor een perfecte keuze kunnen maken! Wij raden iedereen aan om dit bedrijf te benaderen.
Bas Rietman
Bas Rietman
@username
Lees verder
Fijn bedrijf, ik had een aantal kunststof kozijnen nodig (voordeur en ramen voor de gehele woning ivm verbouwing) kreeg binnen 24 uur ongeveer 4 offertes tegestuurd. Dit heeft mij erg geholpen omdat er grote verschillen in de prijzen zaten. Denk toch wel paar duizend euro bespaard, toch fijn!
Previous
Next

5. Brievenbus

Ook wil je uiteraard een brievenbus in je kunststof voordeur. Veel mensen kiezen voor een brievenbus in hun voordeur. Een brievenbus in de voordeur maken kost extra omdat dit maatwerk is. Er moeten extra handelingen verricht worden om een deur met brievenbus te kunnen leveren. Een kunststof deur is moeilijk te bewerken na aanlevering, dus is het verstandig om goed na te denken over wat je precies voor brievenbus wilt hebben. Als het ook het kozijn gaat vervangen dan kun je er ook voor kiezen om de brievenbus in het kozijn te verwerken in plaats van de voordeur. 

6. Sluitingen 

Een inbraak gebeurt het meest via de voordeur als die niet goed beveiligd is. Zo kunnen inbrekers bijvoorbeeld via de brievenbus de deur openmaken of het slot forceren. Door meerdere sloten in de kunststof voordeur te zetten ben je hier beter tegen beveiligd. Vaak zetten mensen extra sluitingen op de deur die enkel vanaf binnen opengedaan kunnen worden. Zo kunnen inbrekers lastig je woning binnenkomen via de voordeur. Naast de goede sloten is kunststof ook een sterk materiaal waardoor het de inbreker nog lastiger wordt gemaakt. De meeste sloten van onze aanbieders hebben keurmerken. De keurmerken die de meeste sloten en kozijnen hebben zijn het SKG-keurmerk en het Veiligwonen keurmerk. 

7. Keurmerken

Keurmerken zijn ook erg belangrijk als het gaat om een kunststof voordeur. Doordat de kunststof voordeuren van onze aanbieders meestal het SKG- en veiligwonenkeurmerk hebben ga je met een fijner gevoel op vakantie. Door deze keurmerken weet je zeker dat inbrekers moeilijk binnen kunnen komen. Ook kan je woningpremie vaak lager worden als je goed beveiligde kozijnen hebt. Niet heeft kunststof alleen een hoge inbraakpreventie, maar ook zijn kunststof voordeuren brandveilig. 

8. Soort klink

Ook hoort bij een deur natuurlijk een mooie deurklink. Deurklinken zijn er vrijwel in alle soorten en maten. Vaak zijn deurklinken van RVS gemaakt. Vaak is de enige keuze van de deurklink of je wilt dat de deurklink een slot opent of dat een deurklink enkel bedoelt, is als greep. Als de deurklink alleen als greep is bedoeld dan open je de gehele deur met de sleutels. Als de klink naar beneden kan open je ook nog een slot door de klink naar benden te halen. De meeste klinken zijn beveiligd als de deur op slot zit. Als de deur op slot zit kun je de klink niet omlaag halen. 

9. Deurgrepen

Als een deur geen klink heeft, heeft de deur meestal een greep. De enige functie van een deurgreep is de deur open en dicht doen door middel van een handvat op de deur te monteren. Er zijn vier soorten deurgrepen beschikbaar:

 • Hoekige deurgreep
 • Lange rechte deurgreep
 • Ronde deurgreep
 • Korte rechte deurgreep

10. Deurdranger 

Een deurdranger houdt de deur vast. Dit doet een deurdranger door de deur op een bepaalde hoogte tegen te houden. Door een deurdranger voorkom je dat de deur mogelijk uit zijn scharnieren kan waaien. Als de scharnieren uit je kunststof voordeur waaien moet de hele deur eruit en moeten de scharnieren vervangen worden. Ook kan het zijn dat het glas in de deur kapot waait.

kunststof kozijn van binnen

11. HR++ glas of HR+++ glas

Standaard zitten in kozijnen HR++ glas. Dit soort glas heeft een hoge isolatiewaarde en voldoet aan de nieuwste milieu normen. Naast het standaard HR++ glas kun je ook nog kiezen om een stapje verder te gaan met HR+++ glas. Dit is driedubbel glas met een nog hogere isolatiewaarde. Veel mensen kiezen bij hun voordeur voor HR++ glas. Dit heeft als reden dat de gang in een woning niet maximaal geïsoleerd hoeft te zijn en omdat het HR+++ glas weer extra kosten met zich meebrengt.

12. Structuur van de deur

Naast alle opties is ook de structuur van de deur een belangrijk aandachtspunt. Bij structuur gaat het om de volgende aspecten:

 • Hoeveel ramen in de deur
 • Hoe groot moeten de ramen in de deur
 • Moet er een rooster in de voordeur
 • Hoeveel kunststof delen in de voordeur
 • Welke patronen moeten er in de kunststof voordeur
 • Moet de kunststof voordeur een houtlook hebben

Hoe complexer je ontwerp van de voordeur hoe meer je betaald voor de kunststof voordeur. Vaak wordt onder complex verstaan het aantal ramen in de deur en op welke plek. Veel mensen kiezen ervoor om in het midden van de voordeur glas te doen. Door dit glas kan je vaak niet heen kijken zodat niemand je gang in kan kijken. Vaak wordt dit glas in de deur gebruikt voor wat licht in de gang.

Voordelen van een kunststof voordeur

Nu de kosten van een kunststof voordeur duidelijk zijn is het ook handig om te weten waarom je voor een kunststof deur moet kiezen en wat de voordelen van kunststof precies zijn. Kunststof kent vele voordelen en kunststof is in elk nieuw huis te vinden. 

Voordelen van kunststof op een rij:

 • Onderhoudsarm
 • Schilderen is verleden tijd
 • Duurzaam door hoge isolatiewaardes
 • Lange levensduur van 50 tot 70 jaar
 • Brandveilig
 • Inbraakveilig

Kunststof is onderhoudsarm

Kunststof kozijnen, dus ook kunststof voordeuren zijn onderhoudsarm. Kunststof hoef je enkel soms met een natte doek schoon te maken en verder heb je er vrijwel geen omkijken naar. Dit is wel anders dan met een houten kozijn. Bij een houten kozijn moet je constant een nieuwe beschermlaag aanbrengen. Deze beschermlaag is verf. Voordat je de voordeur kan verven moet je voordeur eerst schuren en vervolgens moet je meerdere lagen aanbrengen. Dit is veel gedoe en daarom kiezen veel mensen ervoor om een kunststof voordeur te kopen. 

 

Duurzaam door hoge isolatiewaardes

Kunststof voordeuren hebben ook hoge isolatiewaardes. Door een hoge isolatiewaarde hou je de warmte in de woning vast en hou je de kou buiten. Door je woning goed te isoleren bespaar je energiekosten omdat je minder hoeft te stoken om je woning warm te krijgen. Veel mensen zijn tegenwoordig druk bezig met het isoleren van hun woning door de hoge energie- en gaskosten van tegenwoordig. 

Doordat kunststof dun is kunnen er luchtkamers in het kozijn gemaakt worden. Het voordeel van lucht is dat het een hele goede isolator is. Als de isolatie van je kunststof kozijn dan nog steeds niet goed is, kun je gemakkelijk vragen om nog extra isolatie in je kunststof kozijn. 

 

Lange levensduur van 50 tot 70 jaar

Kunststof gaat ook nog eens lang mee. Een kunststof voordeur kan wel 50 tot 70 jaar lang meegaan. Als je gaat voor kunststof kun je vrijwel heel je levenlang ervan genieten. 

Waarom Outletkozijnen?

Bij ons vraag je een offerte aan en ontvang je tot wel drie offertes van verschillende aanbieders uit jouw regio. Hierdoor kun je gemakkelijk de beste prijs kiezen. Dit is 100% gratis en vrijblijvend. Waar wacht je nog op?

Kunststof voordeur

Voordelen Outletkozijnen.nl

Veelgesteld vragen over kunststof voordeuren

Wat kost een kunststof voordeur inclusief plaatsing?

Een kunststof voordeur inclusief de plaatsing kost gemiddeld tussen de € 3.000 en 5.000, deze prijs is inclusief HR++ glas en de plaatsing van de deur. De deur wordt geleverd en geplaatst door een professional uit jouw regio. Wij vinden het belangrijk dat de leverancier uit dezelfde omgeving komt zodat het contact makkelijk is. Meer weten over de kosten? Lees dan kunststof kozijnen kosten

In welke kleuren kan ik een kunststof voordeur krijgen?

Een voordeur van kunststof is vrijwel in elke kleur te krijgen. Populaire kleuren zijn zwart, grijs en wit. Ook zijn de kleuren rood en groen populair voor een voordeur. 

Kan er een brievenbus in mijn kunststof voordeur?

Ja dit kan zeker. In de panelen van een kunststof voordeur kunnen geen brievenbussen, maar daar tussenin wel. De voordeur kan helemaal op maat voor jou gemaakt worden zodat hij precies zo wordt als je de deur in gedachten had.

Kan ik de gratis verschillende aanbieders vergelijken op Outletkozijnen?

Ja, dit kan en dit is ook nog eens helemaal gratis en vrijblijvend. 

Wat voor glas zit er standaard in een nieuwe voordeur?

Standaard zit er in een kunststof voordeur HR++ glas. Dit glas heeft een hoge isolerende waarde en is het meest gekozen glas voor een voordeur. Bij onze aanbieders is het ook mogelijk om HR+++ glas te nemen. Dit zien wij wel minder vaak omdat mijn geen prioriteit zien om de gang in de woning te isoleren en nemen ze genoegen met HR++ glas. 

Scroll naar boven