fbpx

Vraag offerte aan

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Soorten kozijnen
0 +

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen hebben een mooi uiterlijk en passen goed bij een mooi modern interieur of woning. Stalen kozijnen brengen buiten het uiterlijk nog vele andere voordelen met zich mee. Staal is zeer brandwerend en heeft een hoge isolatiewaarde. Hierdoor hou je de warmte binnen en het geluid. Op de meest stalen deuren zit een coating laag die de gewenste kleur heeft. Een coating laag is een stevige laag die er vrijwel onmogelijk af te krijgen is. Hierdoor gaat een stalen kozijn vrijwel een leven lang mee. Hierdoor is het aanschaffen van een stalen kozijn een eenmalige investering in uw woning.

Voordelen stalen kozijnen?

Stalen kozijnen hebben veel voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Houten kozijnen hebben een relatief korte levensduur van rond de 20 jaar. Vaak moet je om die 20 jaar te halen wel jaarlijks de kozijnen opschuren en schilderen zodat de kozijnen niet gaat rotten. Stalen kozijnen zijn vrijwel onderhoudsloos. Haal enkel een natte doek over de stalen kozijnen heen en je bent klaar. Naast de lange levensduur hebben stalen kozijnen nog andere voordelen:

Stalen kozijnen zijn onderhoudsarm

Heb je stalen kozijnen aangeschaft? Dan heb je daar nauwelijks omkijken naar. Stalen kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Maak de kozijnen om het jaar ongeveer schoon met een natte doek en klaar ben je. Stalen kozijnen hoef je niet jaarlijks te schilderen of te schuren.

stalen kozijnen onderhoudsarm
zwarte kozijnen

Staal is een sterk materiaal

Staal staat bekend als een materiaal dat lang mee gaat. Dit klopt helemaal omdat een stalen kozijn wel 50-70 jaar lang kan meegaan. De coat laag die op het kozijn wordt aangebracht bevorderd deze levensduur ook zeker. Een heel dun stalen kozijn kan al heel veel gewicht aan. Zo kun je grote ramen in je woning nemen zonder je zorgen hoeven te maken of het stalen kozijn dit gewicht wel aan kan.

Moderne uitstraling

Het kenmerk dat een stalen uniek maakt is de uitstraling. De populairste variant van een stalen kozijn zijn toch wel de stalen industriële deuren. Deze deuren worden vaak in het zwart uitgevoerd en zijn een perfecte toevoeging bij een modern interieur. Het stalen frame heeft een slank en stijlvol profiel voor een sterke, solide en authentieke uitstraling. 

De zwarte kleur wordt vaak aangebracht door een poedercoat laag. Een poedercoat laag is een sterke laag om een frame. Voor deuren binnen kiezen sommige mensen ook voor een aluminium deur in plaats van een stalen deur. Aluminium is goedkoper en lichter wat fijn kan zijn in uw woning. Vaak maken mensen deze keuze voor binnendeuren omdat deze deuren een stuk minder te verduren krijgen dan buiten deuren. Voor buitendeuren raden wij zeker stalen of kunststof kozijnen aan. Deze blijven het langste goed buiten.

zwarte kozijnen
coat laag stalen kozijnen

Goede isolator

In het verleden was de thermische isolatiewaarde van stalen kozijnen een punt van kritiek. Staal is een goede geleider, dus warmte en koude worden gemakkelijk overgedragen, wat resulteert in hoge stookkosten. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en is het stalen kozijn uitstekend geïsoleerd. Om het stalen frame te isoleren worden bijvoorbeeld luchtkamers, koudebrugonderbrekingen of lagen isolatiemateriaal aangebracht. Ook heeft de coat laag die op de stalen kozijnen wordt aangebracht een isolerende werking.

Prijzen van stalen kozijnen

Wilt u een nieuw stalen kozijn in uw woning plaatsen? Bent u benieuwd naar de kosten? Stalen kozijnen zijn vrij duur door de grotere vraag naar houten, kunststof en aluminium kozijnen. Hierdoor worden er minder grote partijen stalen kozijnen geproduceerd waardoor onze leveranciers hier een minder groot inkoopvoordeel uit kunnen behalen. Ook worden de meest frames op maat gemaakt. Staal is een slecht bewerkbare stof omdat staal erg sterk is.  

Stalen binnendeuren

Tegenwoordig is er veel vraag naar stalen binnendeuren. Deze binnendeuren worden vaak uitgevoerd met veel glas en in de kleur zwart. Deze deuren worden ook wel industriële deuren genoemd. Vrijwel al onze vakmannen hebben deze deuren in het assortiment. Als u interesse hebt in de prijs van deze stalen binnendeuren kunt u altijd een offerte aanvragen. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend en het aanvragen is ook nog eens gratis. Geen reden om het niet te doen dus!

Neem contact op met Outletkozijnen.nl

    Scroll naar boven