fbpx

voordelen kunststof kozijnen

Vraag vrijblijvend een GRATIS offerte aan op Outletkozijnen.nl en krijg 3 verschillende offertes toegestuurd van 3 verschillende vakmannen uit uw regio. Weet u de maten niet? Selecteer dan bij het aanvragen van de offerte dat u dit niet weet en een vakman komt u dan helpen. Onze service is 100% GRATIS waar wacht u nog op? Door outletkozijnen.nl bespaart u veel tijd en geld.

Positieve reviews
0 %
Offerte aanvragen gedaan
0 K
Besparen van de aanschafprijs
0 %

Wil je de voordelen weten van kunststof kozijnen? Ontdek de voordelen van kunststof kozijnen. Met lagere kosten, onderhoudsgemak en stijlvolle ontwerpmogelijkheden bieden kunststof kozijnen een duurzame en praktische oplossing voor jouw woning. Lees verder om te ontdekken waarom steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen.

Voordelen Kunststof Kozijnen

  1. Prijs: De prijs is een belangrijk voordeel van kunststof kozijnen. Ze zijn over het algemeen voordeliger dan houten of aluminium kozijnen, met prijsverschillen van 10% tot 20%. Ook zijn kunststof kozijnen op de lange termijn kostenbesparend vanwege hun lage onderhoudskosten en omdat ze lang meegaan. Hierdoor zijn ze niet direct de goedkoopste kozijnen, maar op de lange termijn dus wel.
  2. Onderhoudsarm: Kunststof kozijnen zijn ook onderhoudsarm. Dit betekent dat deze soort kozijnen weinig onderhoud nodig hebben. Ze hoeven niet geschilderd te worden zoals houten kozijnen en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het schoonmaken van kunststof kozijnen is eenvoudig en vereist meestal alleen een nat doekje. Dit schoonmaken is het enige werk dat je eraan hebt. Houten kozijnen moeten daarentegen om de zoveel tijd geschilderd worden en dit kost zo een paar duizend euro.
  3. Lange levensduur: Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden en blijven lang in een goede staat. Met een levensduur van ongeveer 50 tot 70 jaar gaan kunststof kozijnen langer mee dan houten kozijnen, die doorgaans tot 30 jaar meegaan. Dit is dus een ander groot voordeel van kunststof kozijnen.
  4. Duurzaamheid: Kunststof kozijnen zijn ook een duurzame keuze. Ze zijn recyclebaar en hebben een lage impact op het milieu. Ook bieden kunststof kozijnen een goede isolatie, wat energiebesparing mogelijk maakt waardoor je dus minder energie verbruikt. Dit draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en lagere energiekosten. Daarnaast gaan ze ook lang mee waardoor er niet constant nieuwe gemaakt hoeven te worden.
  5. Veiligheid: Met de juiste montage en goed hang-en-sluitwerk bieden kunststof kozijnen een goede beveiliging tegen inbraak, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Deze soort kozijnen zijn moeilijk open te breken en weerstaan inbraakpogingen. Ook zijn kunststof kozijnen brandvertragend, wat de veiligheid bij een brand verhoogt omdat er meer tijd is om het vuur te blussen en/of weg te komen.
  6. Designopties: Naast alle praktische voordelen zijn kunststof kozijnen ook erg mooi voor de woning. Kunststof kozijnen bieden diverse designmogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, patronen en maten, waardoor er altijd een design is dat past bij de stijl en architectuur van de woning. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen op maat worden gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende woningtypes en stijlen. De populairste soort kunststof kozijnen zijn de zwarte en de antraciet grijze.

Prijs: Besparen op de lange termijn

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen is de aantrekkelijke prijs. Kunststof is een materiaal dat makkelijk te bewerken is, waardoor de productiekosten lager liggen dan bij andere materialen zoals hout of aluminium. Dit kan resulteren in een lagere aanschafprijs voor kunststof kozijnen. 

In vergelijking met houten kozijnen liggen de kosten vaak tussen de 10% en 20% lager. Echter zijn houten kozijnen vaak wel goedkoper, maar dan is de kwaliteit van het hout minder goed. De meeste mensen besparen op de lange termijn als het gaat om prijs met kunststof kozijnen. Op de lange termijn zijn kunststof kozijnen goedkoop omdat ze onderhoudsarm zijn. Je bespaart ook op de schilderskosten en hoeft geen rekening te houden met houtrot of andere vormen van verval.

2. Onderhoudsarm: Geen schilder meer nodig

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze zeer onderhoudsarm zijn. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven kunststof kozijnen niet regelmatig geschilderd te worden. 

Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon en temperatuurschommelingen. Dit komt omdat de kleur wordt aangebracht met een folie die uv-bestendig is. Kunststof kozijnen behouden hun oorspronkelijke uiterlijk en functionaliteit gedurende vele jaren zonder intensief onderhoud. Een eenvoudige jaarlijkse schoonmaak met een vochtige doek is vaak voldoende om de kozijnen in optimale staat te houden. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar verlengt ook nog eens de levensduur van de kozijnen.

3. Lange levensduur: 50 tot 70 jaar

Kunststof kozijnen hebben een indrukwekkend lange levensduur. Door de eigenschappen van het materiaal kunststof kunnen deze kozijnen tot wel 70 jaar meegaan bij goed onderhoud. Deze kozijnen zijn bestand tegen de veel verschillende weersomstandigheden, zelfs zware omstandigheden. 

Ook zijn kunststof kozijnen zijn bestand tegen vocht, schimmel, corrosie en andere vormen van verval. Dit betekent dat je vele jaren kunt genieten van de voordelen zonder je zorgen te maken over vervanging of reparaties aan het kozijn. De duurzaamheid van kunststof kozijnen draagt bij aan een lagere milieubelasting en minder afval. Deze levensduur is een groot voordeel omdat je eenmalig een kozijn aanschaft dat heel je leven mee kan gaan.

4. Veiligheid: Bescherming en gemoedsrust

Veiligheid is een belangrijk onderwerp bij het kiezen van kozijnen voor je woning. Kunststof kozijnen bieden een uitstekende beveiliging tegen inbraak. Met goede hang-en-sluitwerk zijn kunststof kozijnen moeilijk open te breken en bieden ze weerstand tegen inbraakpogingen door het stevige materiaal. 

Kunststof kozijnen zijn stevig en betrouwbaar, waardoor je je veiliger voelt in je eigen huis. Ook hebben kunststof kozijnen een brandvertragend karakter, waardoor ze de verspreiding van vuur kunnen vertragen en je meer tijd geven om te reageren in geval van brand. Dit draagt bij aan de veiligheid van jou en je gezin.

5. Designopties: Esthetiek en maatwerk

Het laatste voordeel van kunststof kozijnen is dat ze ook nog eens erg mooi zijn. Kunststof kozijnen bieden een mooi aanbod op het gebied van design en uiterlijk van je woning. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je woning past. 

Kunststof is een materiaal dat makkelijk te bewerken is, waardoor kozijnen op maat gemaakt kunnen worden voor elke specifieke behoefte. Of je nu een traditionele of moderne stijl kiest, kunststof kozijnen kunnen worden aangepast aan de architectuur en het ontwerp van je huis. Ook zijn er zelfs kunststof kozijnen verkrijgbaar met een houtnerfstructuur, waardoor ze eruitzien als houten kozijnen, maar met de voordelen van kunststof.

kunststof kozijnen voordelen

De goedkoopste aanbieder vinden?

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van kozijn specialisten uit jouw regio. Vraag aan en ontvang tot wel 3 offertes van verschillende aanbieders!
Scroll naar boven