fbpx

Waarom je binnendeuren en kozijnen samen kunt bestellen

 

De binnendeuren en hun bijpassende kozijnen vormen een functionele eenheid in jouw woning. Want zonder kozijnen kunnen de deuren hun functie niet vervullen. En zonder deuren hebben kozijnen geen zin. Alle deuren met hun kozijnen zijn echter meer dan enkel een tool voor het openen of sluiten van kamers, appartementen of huizen.

 

Al deze deurkozijnen creëren immers een verbinding tussen de deuren en muren. De scharnierdelen van deuren zijn vervolgens met die van de kozijnen verbonden. Alleen dan kan de deur openzwaaien en zo geopend of gesloten worden. Op deze wijze bieden de deuren in jouw huis privacy, een geluidsbuffer en veiligheid.

Wanneer een nieuwe deurinstallatie te overwegen

 

Wanneer een deur en het kozijn er omheen tekenen van ouderdom en slijtage begint te vertonen, dan gaat de functionaliteit ervan achteruit. Waardoor jouw veiligheid en beveiliging in gevaar komt. Dus als je opmerkt dat deze deur combo versleten is, dan is het de hoogste tijd om een nieuwe deurinstallatie te overwegen.

 

Als er een nieuwe deur wordt geplaatst, dan wordt er meestal ook een bijpassend kozijn geplaatst. In veel gevallen worden deze samen geleverd. Want samen presenteren ze zich als een echt visuele blikvanger. Die een grote invloed op het karakter van de kamers en zelfs de gehele woning heeft.

De invloed van binnendeuren en hun kozijnen

 

Je kunt echter ook nieuwe HomingXL deuren kopen en deze in bestaande kozijnen hangen. Maar dit werkt veelal alleen met deuren voorzien van standaard of DIN-afmetingen. Ze kunnen dan, indien goed passend, een belangrijke factor bij het creëren van inbraak- en brandbeveiliging zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor speciale kozijnen en veiligheidssloten met extra veilige scharnieren gaan. Of voor brandwerende deuren kiezen.

Waarom voor een complete deur met kozijn set kiezen

 

Er zijn zeker allerlei voordelen als je de kamerdeuren met een kozijn als set koopt. Met zo’n deur en kozijn set, weet je altijd zeker dat de deuren en kozijnen perfect op elkaar passen. Dit is niet alleen gunstig op het gebied van hoe het sluit, maar ook als het om geluidsisolatie gaat.

 

Perfect sluitende deuren in hun kozijnen bieden een beduidend betere bescherming. Daarnaast is bij de binnendeur als complete set het gehele design van de deur inclusief kozijn optimaal op elkaar afgestemd. Daardoor lijken de deur en haar kozijn uit één stuk te bestaan. Plus je geniet zo ook van een set met nieuwe materialen, garantie en een eenvoudiger installatie.

Binnendeuren en kozijnen op maat

Bovendien zijn in veel oudere appartementen of huizen de kamerdeuren met standaard afmetingen niet te realiseren. In dit geval wordt de deur-kozijn-combo op maat samengesteld. Vooral via het internet is het bestellen van binnendeuren en kozijnen nog nooit zo eenvoudig geweest.

 

Met de aanschaf van een complete set, bestaande uit een deur met kozijn en een insteekslot inclusief sleutel, bespaar jij jezelf niet alleen veel tijd bij het zoeken naar de juiste binnendeur en kozijn. Je hebt in veel gevallen ook een grote keuze. Waarbij deze vaak voor een bijzonder lage prijs wordt aangereikt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven