fbpx

Zelf slopen in huis? Let op deze zaken

slopen

Zelf slopen in huis? Let op deze zaken

Wil je de keuken of badkamer vervangen? Of ga je van twee kamers één grote ruimte maken? Slopen is iets wat je zelf kan doen, zodat de aannemer zich op de opbouw kan richten. Een container huren is een goed begin. Dit bespaart tijd en geld. Dat kan weleens heel handig zijn als je gaat verbouwen. Let op de volgende tips.

Een basis leggen

Het is belangrijk om de basis te kennen. Zo kan je niet zomaar een dragende muur slopen. Twijfel over een muur in jouw woning kan worden weggenomen door een specialist. Je kan deze zelf herkennen wanneer de muur op elke verdieping op dezelfde plek staat, altijd even dik is en doorloopt tot en met het dakbeschot. Niet dragende muren zijn zachter en niet dikker dan 7 centimeter.

Waar zit de elektra?

Voor je gaat slopen is het ook altijd zaak om eerst de elektriciteitsleidingen te zoeken. Wanneer je een stopcontact of schakelaar ziet, dan geeft dat al een goede indicatie dat er leidingen liggen. Met een leidingzoeker maak je het alvast gemakkelijker. Schakel de stroom uit, open de contactdozen, zet lasdoppen op de draden en haal ze eruit.

Het afvoeren van puin

Nu is het zaak om het puin te gaan afvoeren. Een container huren via Paridoncontainers.nl maakt het gemakkelijk om afval gescheiden te verzamelen. Zo houd je de kosten laag. Heb je minder dan een kuub? Dan kan je ook een grote puinzak bij een bouwmarkt halen. Je kan ook ervoor kiezen om een aanhanger te huren en het vuil zelf bij de milieustraat of vuilstort te brengen. Hier kunnen wel kosten aan zitten. Ga je verbouwen in de omgeving van Almere? Een container huren in Almere kan eenvoudig en voordelig.

Kennis van de muren

Wanneer je gaat slopen haal je eerst de houten betimmering, lambriseringen en het tegelwerk weg. Werk altijd met handschoenen, een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en een helm. Met een muurzaag of slijptol kan je een breuklijn maken in gasbetonblokken. Die kan je er met een moker uitslaan. Gaat het om een gipsplaat? Dan kan je met een hamer een gat slaan en met een breekijzer alles uitbreken. Soms komt er dan glaswol naar voren. Heb je te maken met steen? Dan is het belangrijk om er met een betonboor gaten in te boren. Doe dit op 10 centimeter van elkaar. Nu kan je met een breekhamer alles uithakken.

Benodigdheden

Werk met een betonboor, steenbeitel, breekhamer, breekijzer, muurzaag, slijptol en moker om te slopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven